Pasak ministro pirmininko, Turizmo departamento darbuotojai, matydami, kad neturi instrumentų, kaip labiau kontroliuoti bendroves, privalėjo netylėti ir teikti savo pasiūlymus ar pataisas Vyriausybei. To nepadarę asmenys, anot A. Butkevičiaus, "turi prisiimti atsakomybę ir palikti šias pareigas".

"Turiu minty departamento darbuotojus, kurie yra atsakingi. Tai, aš manau, turėtų būti iš pagrindų išnagrinėta, kodėl buvo neatsakingai prižiūrimos tos turizmo bendrovės, ir manau, kad ūkio ministras pats turėtų nuspręsti, ar visą departamentą išformuoti, ar... Čia labai sunku pasakyti, bet aš manau, kad turi prisiimti atsakomybę ten dirbantys Turizmo departamente žmonės", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" sakė premjeras.

Penktadienį veiklą netikėtai nutraukus dar vienai keliones organizuojančiai įmonei, prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat pareiškė, kad VTD nepasimoko iš praeities klaidų, o šios įstaigos vadovų kompetencija yra abejotina. VTD kontrolės sistemos, o ne įstatymų problemų pasigedo ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Seimo opozicija suabejojo ūkio ministro Evaldo Gusto, kurio kompetencijoje yra VTD, tolesniu tinkamumu toliau eiti šias pareigas, tačiau premjeras A. Butkevičius teigia juo pasitikįs.