Jaučiasi žlugdomi

Keliolika verslininkų nuo trečiadienio ryto išsirikiavo priešais Kauno mero Andriaus Kupčinsko langus. Verslininkai piktinasi, kad valdžia esą neatsižvelgia į nuomonę.

„Vienašališkai paruoštas kioskų išdėstymo planas, kuris vadinamas koncepcija, jau yra pateiktas svarstyti tarybai. Netiesa, kad nebus jokių pasekmių – keli šimtai žmonių išeis į gatves. Plane numatyta, kad prekybos centrų įtakos zonoje – 300 m į visas puses – nepageidaujami jokie prekeiviai“, - sako Kauno smulkiųjų verslininkų atstovu prisistatantis Algis Raižys.

Teigiama, kad naujame plane numatyta pakeisti visus be išimties kioskus. Visi kioskai turės būti vienodi.

„Visi paviljonai – seni, nauji - bus priversti persistatyti. Kodėl reikia griauti naujus pastatys? Tvarka yra tik priedanga mus išstumti iš rinkos. Kodėl reikia perstatyti naujai pastatytą pastatą? Nėra jokių sąlygų – visi turės persistatyti“, - sako A. Raižys.

Nori daugiau tvarkos

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis sako, kad yra parengta tik koncepcija, o ne konkretus planas. Tam dar turės pritari Kauno miesto taryba.

„Kad būtų tvarka mieste buvo nuspręsta parengti kioskų išdėstymo planą. Šiuo metu jis rengiamas, yra koncepcija. Planuojama šią koncepciją pristatyti tarybos nariams ir jie apsispręs“, - teigė R. Skilandis.

Kauno valdžia pabrėžia, kad koncepcija – nėra galutinė ir ji bus koreguojama atsižvelgiant į visų pusių nuomonę.

„Tai nėra galutiniai sprendiniai – tai yra koncepcija. Buvo teikiami įvairūs siūlymai. Vienas variantas buvo mažinti kioskų skaičių, kitas – nemažinti ir nustatyti atstumas. Koncepcija buvo parengta apibendrinus abu šiuos variantus“, - sako R. Skilandis.

Bene labiausiai verslininkai piktinasi dėl draudimo prekiauti prekybos centrų prieigose. Tačiau R. Skilandis sako, kad derinant pozicijas 300 m draudimo zonos apskritai nebeliko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)