„Užsakytos kelionės nuo 2014.11.14 dienos nebebus vykdomos, nauji užsakymai nebepriimami, - dėstoma laiške kelionių agentūroms. - Artimiausiu metu galėsime suteikti daugiau informacijos. Šiuo metu visais klausimais prašome kreiptis į Valstybinį Turizmo departamentą.“

Bendrovės nurodytais kontaktais iki susisiekti nepavyko. Skelbta, kad įmonei vadovauja Gediminas Kerys.

Bendrovė ragina turistus dėl nesuteiktų arba iš dalies suteiktų turizmo paslaugų prašymus dėl pinigų gražinimo pateikti per kelionių agentūras arba tiesiai į Valstybinį turizmo departamentą.

„Dėkojame visiems už pasitikėjimą ir apgailestaujame, kad nesugebėjome pateisinti Jūsų palaikymo“, - baigiamas laiškas.

Kreditų biuro „Creditinfo“ vertinimu, įmonės bankroto rizika yra vidutinė. Kreditų biuras aukščiausia rizika vertino tokias įmones, kaip „Go Planet Travel“, „Go Baltic travel“, „Statybinių medžiagų mažmena“ (Bauhof) dar iki jų veiklos sustabdymo.

Įmonė savo tinklalapyje skelbė pasiūlymus aplankyti Turkiją, Egiptą, Portugaliją, Kanarų salas.

„Creditinfo“ duomenimis, „Fresh Travel“ nėra iškelta bankroto bylų, tačiau pateiktas ieškinys „dėl netinkamu turizmo paslaugų teikimo sutarties vykdymu padarytos turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo“.

Įmonėje dirbo 18 darbuotojų, metinė apyvarta pernai siekė 0,926 mln. Lt. Įmonė įkurta 2009 m. Šiemet įmonė kaip įsigijamą išsimokėtinai turtą įregistravo automobilį „Hyundai i40", kurios kaina automobilių salone siekia 70-90 tūkst. Lt.

Penktadienį vakare Valstybinis turizmo departamentas patvirtino, kad „Frash Travel” organizuojamos kelionės neįvyks. Keleivių prašoma nevykti į Vilniaus oro uostą.

Įmonei dėl apyvartinių lėšų trūkumo lapkričio 14 dieną 15 val. sustabdytas kelionių organizatoriaus pažymėjimas.

Kelionių pardavimo agentus, platinusius šio kelionių organizatoriaus keliones, prašoma nedelsiant susisiekti su į keliones turinčiais išvykti turistais, informuoti apie susidariusią padėtį ir grąžinti turistų įmokėtus, tačiau kelionių organizatoriui „Freshtravel“ dar nepervestus pinigus.

Valstybinis turizmo departamentas sprendžia situaciją dėl užsienyje esančių turistų grąžinimo į Lietuvą. Valstybinio turizmo departamento atstovai susisiekė su konsulinėmis Lietuvos įstaigomis Portugalijoje ir Egipte. Šią naktį keleiviai iš Madeiros (Portugalija) bus parskraidinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)