Duodamas interviu Rusijos valstybinei naujienų agentūrai ITAR-TASS prieš Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą, V.Putinas sakė, kad Jungtinių Valstijų ir Europos Sąjungos (ES) sankcijos Maskvai dėl Ukrainos krizės kenkia ne vien Rusijai, bet ir viso pasaulio ekonomikai.

Rusijos lyderis pabrėžė, kad sprendimai įšaldyti turtą, uždrausti išduoti vizas ir taikyti priemones, neleidžiančias Rusijos bendrovėms prieiti prie Vakarų šalių finansų rinkų bei technologijų, pažeidžia tarptautinius įstatymus, nes tik Jungtinės Tautos (JT) turi teisę skelbti tokias sankcijas.

V.Putinas sakė, kad tokios sankcijos taip pat kertasi su prekybos susitarimais, įskaitant JAV inicijuotą Bendrąją sutartį dėl tarifų ir prekybos.

Jungtinės Valstijos tam tikru metu pačios sukūrė tą organizaciją. Dabar jos šiurkščiai pažeidinėja jos principus“, – aiškino jis.

Rusijos lyderis sakė pats nekelsiantis sankcijų klausomo per G-20 susitikimą, kuris prasidės Australijoje šeštadienį, nes „tai beprasmiška“.

„Jeigu apie tai pasisuks kalba – aišku, aš apie tai pasisakysiu. Tačiau pats nesiruošiu šių klausimų kelti svarstymui – man atrodo, kad tai beprasmiška. Visi ir taip supranta, ką daro – tie, kurie įveda šias sankcijas. Kodėl turėčiau kreipti į tai dėmesį, kažko prašyti? Tai beprasmiška“, – pažymėjo V.Putinas.

Jis aiškino, kad „tokie sprendimai priimami blokų lygiu, nacionaliniu lygiu – priimami atsižvelgiant, kaip mūsų partneriai supranta savo geopolitinius interesus“.

V.Putinas pakartojo laikantis Vakarų šalių poziciją klaida.

Jis pripažino, kad sankcijos, kuriomis stengiamasi pakeisti Rusijos politiką Ukrainos atžvilgiu, taip pat mažėjančios naftos kainos didina spaudimą Rusijos ekonomikai, tačiau pridūrė: „Mūsų ištekliai pakankamai dideli ir leis mums užtikrinti, kad įvykdysime savo socialinius įsipareigojimus“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (972)