Mianmare vykstančiame Pietryčių Azijos šalių asociacijos (ASEAN) forume dalyvaujantis D.Medvedevas sakė, kad būtina „atsisakyti sankcijų, pereiti prie normalių darbo santykių, grįžti prie normalių, ramių, vaisingų derybų“, nurodė naujienų agentūra „Interfax“.

Premjeras taip pat išsakė viltį, kad Rusijos rublio kursas nusistovės, kai šalies ekonomika pagaliau ras „savo pusiausvyros tašką“.

Ukrainos paliaubos faktiškai yra žlugusios, sako ESBO pasiuntinys

Paliaubos rytų Ukrainoje yra faktiškai žlugusios, interviu Austrijos dienraščiui „Die Presse“ pareiškė Kijevo pasiuntinys Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje (ESBO).

Paliaubos, kurias prižiūri ESBO stebėtojai, buvo paskelbtos pagal rugsėjo 5 dieną Baltarusijos sostinėje Minske pasirašytą sutartį po kelis mėnesius trukusių kautynių tarp Ukrainos vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų rytiniuose šalies regionuose.

Tačiau šiuo metu praktiškai nebeįmanoma sakyti, kad tos paliaubos tebegalioja, „Die Presse“ citavo Ukrainos diplomatą Ihorį Prokopčuką.

„Nuo Minsko susitarimo ... kovotojų grupuotės įvykdė per 2 400 paliaubų pažeidimų. Žuvo daugiau negu 100 Ukrainos karių ir dešimtys civilių“, – aiškino jis.

Paliaubos yra kasdien pažeidžiamos, o tokių pažeidimų pagausėjo po to, kai separatistais savo kontroliuojamose teritorijose lapkričio 2 dieną surengė vadovybės rinkimus, kuriuos Vakarų šalys ir Ukrainos prezidentas Petro Porošenka laiko neteisėtais.

Per laikotarpį nuo paliaubų paskelbimo bendras šio konflikto aukų skaičius perkopė 4 000, o Kijevas kaltina Maskvą praeitą savaitę pasiuntus į rytų Ukrainą daugiau savo karių ir ginkluotės.

Rusija ne kartą neigė siunčianti lėšų arba teikianti kitokią pagalbą separatistams, sakydama, kad niekaip nedalyvauja tame konflikte.

I.Prokopčukas tvirtina, kad Ukrainos kariai paliaubų nepažeidinėjo.

„Visoms Ukrainos pajėgoms yra įsakyta laikytis paliaubų. Tačiau jos reaguoja, kai yra puolamos“, – aiškino jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)