Pagal ją valstybės biudžeto asignavimų metinis prieaugis 2015 metais negali būti didesnis nei 0,5 proc., rašoma dienraščio „Lietuvos žinios“ publikacijoje.

Tačiau svarbiausio metinio finansų dokumento projekte numatyta, kad kitąmet biudžeto asignavimai, palyginti su šiųmečiais, didėja gerokai sparčiau - 4,8 proc.

"Mūsų nuomone, Fiskalinės drausmės įstatymas yra pažeistas. Kalbu apie išlaidas", - trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) posėdyje pareiškė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Tačiau su tokia LB išvada nesutinka finansų ministras Rimantas Šadžius. Jo tvirtinimu, parengtas ir Seimui pateiktas biudžeto projektas formaliai atitinka Fiskalinės drausmės nuostatas. Premjero Algirdo Butkevičiaus teigimu, subalansuoto biudžeto galima tikėtis 2017 metais.

Po LB išvados Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius paragino Vyriausybę atsiimti pateiktą biudžeto projektą, nes, pasak jo, "biudžeto priėmimas po tokios išvados gali pakirsti pasitikėjimą Lietuva tarptautinėse rinkose, o tai savo ruožtu gali didinti skolinimosi kainą".