Pasak jo, "jokia mano ankstesnė veikla nerodo, kad būčiau skatinęs mokesčių vengimą".

J. C. Junckeriui daromas spaudimas po pranešimų apie tai, kad Liuksemburgas per 18 metų, per kuriuos jis užėmė premjero postą, buvo sudaręs slaptas sutartis su 340 didžiausių korporacijų, leidžiančių joms mokėti mažiau mokesčių.

Europos Komisija pradėjo tyrimą.

59-erių metų J. C. Junckeris nuo lapkričio pradžios pradėjo eiti Europos Komisijos prezidento pareigas, ir jau po kelių dienų žurnalistai paskelbė pranešimą, kuriame tvirtinta, esą tokios bendrovės, kaip "Pepsi" ir "Ikea", buvo sudariusios su jo tuo metu vadovaujama vyriausybe sutartis, siekdamos sutaupyti milijardus dolerių mokesčių kitose šalyse.

Premjero pareigas einantis Xavieras Bettelis tuomet tvirtino, esą visi susitarimai buvo sudaryti vadovaujantis tarptautinėmis mokesčių taisyklėmis, nors J. C. Junckeris tąsyk šio klausimo nekomentavo.

Per netikėtą susitikimą su žurnalistais trečiadienį EK prezidentas pakartojo jau premjero pasakytus žodžius. "Visos sutartys buvo sudarytos, laikantis šalies įstatymų ir tarptautinių taisyklių, taikomų šiai sferai", - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją