„Šiais metais apdovanojimams nominuotos 44 įmonės ir asmenys, – teigia vienas iš apdovanojimų iniciatorių, „Business Sweden“ viceprezidentas Vidurio ir Rytų Europai Mantas Zalatorius. – Sulaukėme labai stiprių kandidatų, maloniai nustebinusių savo finansiniais veiklos rezultatais, socialinėmis ir aplinkosauginėmis iniciatyvomis, taip pat – unikaliomis verslo idėjomis.“

„Metų socialinės atsakomybės iniciatyvos“ nominacijos finalistais tapo – žemės ūkio bendrovė „Ilzenbergas“, kurios pagrindinis tikslas – sukurti biodinaminį ir bendruomenės palaikomą ūkį Baltijos valstybėse.

Įvardytos įmonės „Lesto" iniciatyva „Tiek, kiek reikia“, skatinanti taupyti elektros energiją bei bendrovės „United Agencies“ ir „App Camp“ projektas „Išmani moteris“, subūręs moteris į virtualią bendruomenę kurti išmanaus verslo.

Nominacijos „Už tvarią plėtrą“ finalistai – bendrovė „Šviesos konversija“ – daugiaspalvių femtosekundinių lazerių gamybos pradininkė, įmonė „Plungės kooperatinė prekyba“, užsiimanti maisto produktų iš surimio gamyba ir prekyba, bendrovė „Staticus“ – fasadų konstrukcijų projektavimo, gamybos ir montavimo įmonė.

„Jaunojo metų verslininko“ finalistai – broliai Aidas ir Saulius Dailidės, sukūrę kompiuteriams „Mac“ skirtą nuotraukų redagavimo programą „Pixelmator“, Aurelijus Liubinas, vienas iš prietaiso „Deeper“, leidžiančio žvejybos metu reljefą ir žuvis matyti mobiliojo telefono ekrane, išradėjas bei Žilvinas Naujokas – prodiuseris, kino filmų plantintojo „ACME Film“ įkūrėjas.

Prizu „Metų socialinės atsakomybės iniciatyva“ siekiama apdovanoti įmonę už geriausią 2013–2014 metais įgyvendintą socialinę ar aplinkosaugos iniciatyvą. Apdovanojimą „Už tvarią plėtrą“ ketinama įteikti darniai besivystančiai bendrovei, kuri 2009–2013 metais pasiekė teigiamų veiklos rezultatų ir apyvartos augimą, už indėlį į aplinkos ir socialinį tvarumą bei vadovavimąsi skaidraus verslo, pagarbos žmogui, visuomenei ir gamtai principais savo veikloje. „Jaunojo metų verslininko“ prizas atiteks puikios reputacijos, novatoriškam verslininkui už įkvepiantį pavyzdį vystant verslą. 

Atsižvelgdami į šiuos kriterijus, apdovanojimų finalistus išrinko Nominacijų komiteto nariai: komiteto pirmininkas Vidas Korsakas, „SG dujos auto“ direktorius ir ilgametis Švedijos verslo apdovanojimų projekto vadovas, Ignas Staškevičius, bendrovės NDX valdybos pirmininkas, Mykolas Katkus, VRP vadovas, Mantas Nocius, „Verslios Lietuvos“ direktorius, Gediminas Dominas, advokatų kontoros „Dominas ir partneriai“ partneris ir Dominykas Vizbaras, „Brolis Semiconductors“ direktorius, 2012 m. Švedijos verslo apdovanojimų „Jaunojo metų verslininko“ nominacijos laimėtojas.

Apdovanojimų nugalėtojus prieš pat renginį išrinks Sprendimų priėmimo komitetas.

Apdovanojimų nugalėtojai bus paskelbti lapkričio 20-ąją, per iškilmingą ceremoniją Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre, kur susirinks iškiliausi Lietuvos ir Švedijos verslo, mokslo bei politikos atstovai.

Renginį atidarys Švedijos ambasadorė Lietuvoje Cecilia Ruthström-Ruin, sveikinimo žodžį tars Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Apdovanojimų svečius pasveikins ir pirmą kartą į Lietuvą atvyksiantis Švedijos parlamento pirmininkas Urban Ahlin.

Apdovanojimų metu - daugiau dėmesio saugumui

Švedijos verslo apdovanojimai kasmet turi temą, kuri pasirenkama atsižvelgiant į pasaulio ir verslo aktualijas.

„Šiais metais, dėl susiklosčiusios geopolitinės situacijos Europoje, dėmesį nusprendėme sutelkti į saugumą, kurį analizuosime įvairiais aspektais“, – sakė M. Zalatorius.

Renginyje kiekvienais metais dalyvauja specialus kviestinis svečias. Šiemet tai savaitraščio „The Economist“ apžvalgininkas, Vidurio ir Rytų Europos bei Rusijos, energetinio saugumo specialistas Edwardas Lucasas.

„E. Lucasas kalbės apie saugumo krizę Europoje, Lietuvą joje ir apie šios krizės įtaką šalies ekonomikai, – sakė „Business Sweden“ viceprezidentas. – Kitas, labai įdomus renginio svečias – Steve Mulhearnas, vadinamųjų DDoS (Distributed Denial of Service) atakų specialistas, 25-erius metus dirbantis telekomunikacijų srityje. S. Mulhearnas kalbės apie organizuotų kibernetinių atakų pokyčius ir naujus, su šiomis atakomis susijusius, iššūkius.“

Apdovanojimų ceremonijoje pranešimą skaitys bendrovės Saab AB – karinės gynybos, komercinės aviacijos ir civilinio saugumo produktų gamintojos – viceprezidentas Andreas Ward.

Savo mintimis apie bendradarbiavimą Baltijos jūros regione dalinsis renginio partnerio, Švedijos Instituto, atstovė Helén Nilsson.

Švedijos ambasada Lietuvoje ir „Business Sweden“ – Švedijos prekybos ir investicijų taryba, Švedijos verslo apdovanojimus įsteigė 2006 metais.

2014 m. Švedijos verslo apdovanojimų partneriai – TEO, Saab AB, Švedijos Institutas, Dominas&Partners. Komunikacijos partneris – DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją