Toks teismo sprendimas – pergalė H. Hammui, kuriam pavyko išsaugoti bendrovę savo rankose. Už tai bent iš dalies jis turėtų būti dėkingas liudytojams, jį įvardijusiems kaip svarbiausią „Continental“ varomąją jėgą. Vienas liudytojas jį pavadino „laivo kapitonu“. H. Hammas, bendrovės valdybos pirmininkas, buvusiai žmonai turės sumokėti mažiau, nei reikalavo moters advokatai.

68 metų H. Hammas, daug prisidėjęs prie skalūnų žvalgybos Bakeno naftos telkinyje Šiaurės Dakotoje ir Montanoje, buvo 2012 metų respublikono kandidato į JAV prezidento postą Mitto Romney patarėjas energetikos klausimas. Jis yra didžiausias „Continental“ – pagrindinės Bakeno naftos telkinio nuomininkės ir daugiausiai regione naftos išgaunančios bendrovės – akcininkas ir vadovas.

„Nors į milijardą dolerių negalime tiesiog numoti ranka, Haroldas Hammas ir jo advokatai iš teismo salės išėjo puikiai suprasdami, kad iškovojo labai svarbią pergalę“, – tvirtina skyrybų advokatas Seymouras J. Reismanas iš teisininkų bendrovės „Reisman, Peirez, Reisman and Capobianco“ Niujorke.

Sue Ann Hamm
Spėjama, kad buvusi milijardieriaus žmona tikėjosi iš jo per teismą išsireikalauti 25-30 proc. bendro sutuoktinių turto, kuris „būtų sudaręs nuo 4,25 (11,77 mlrd. Lt) iki 5,1 mlrd. dolerių (14,12 mlrd. Lt). Tačiau ponia Hamm gavo tik mažiau nei 4 proc.“, – pažymi advokatas.

„Bendrovė jam priklausė dar prieš santuoką. Jis be problemų sumokės sumą, kurią skyrė teismas, „Continental“ tai neturės jokios įtakos“, – pažymi H. Hammo advokatas ir pridūrė, kad milijardieriui jokio turto grynaisiais paversti nereikės.

Sue Ann Hamm skyrybų prašymą pateikė 2012 metais. Po metų pora pagrindine skyrybų priežastimi įvardijo „nesutaikomus charakterių skirtumus“. Finansiniams klausimams išspręsti Oklahomos miesto teismui prireikė 10 savaičių.

Po 26 metų santuokos metų moteris iki 2014 metų pabaigos gaus didžiąją jai skirtos sumos dalį – 323 mln. dolerių (894 mln. Lt). Vėliau ji kiekvieną mėnesį gaus po 7 mln. dolerių (19,38 mln. Lt), kol bus išmokėta visa suma, teigiama teismo dokumentuose, pasirašytuose teisėjo Haroldo Haralsono. Po skyrybų moteriai atiteks ir 4,7 mln. dolerių (13,01 mln. Lt) vertės namas Oklahomoje, 15 mln. dolerių (41,53 mln. Lt) vertės ūkis Kalifornijoje ir visi jame gyvenantys gyvuliai, išskyrus žirgus „Star“ ir „Uno“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)