Banko investuotojais tapo taip pat JAV banko "Allen&Company" vykdomasis direktorius Stanley'is Shumanas, vienas iš investicinės bendrovės "Cramer, Roshental&McGlynn" steigėjų Geraldas Crameris, Kanados fondas "Vealhouse Capital Management", Brazilijos bankininkų Safrų šeima, "Belfer Center for Science and International Affairs"direktorius Grahamas T. Allisonas, buvęs bendrovės "Copeland Corporation" prezidentas Matthewas Diggsas, bendrovių "Wolfensohn Fund Management" ir "Wolfenson&Company LLC" atstovas Jamesas Wolfensohnas, bendrovė "Baupost Group" ir kiti.

Šiems investuotojams atiteks 52,6 proc. banko "Citadele" akcijų, o "Ripplewoods Advisors LLC" - 22,4 proc. Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERBP) išsaugos 25 proc. banko akcijų. 

Kaip jau skelbta lapkričio 5 d., Jungtinių Valstijų investicinis fondas "Ripplewood" ir Privatizacijos agentūra (PA) pasirašė susitarimą dėl 75 proc. valstybinių "Citadele" akcijų pardavimo už 74 mln. eurų. Pagal sandorio sąlygas investuotojai ir ERPB įsipareigojo padidinti banko kapitalą 10 mln. eurų. Tikimasi, kad sandoris bus užbaigtas pirmąjį 2015 m. ketvirtį, kai jį patvirtins priežiūros institucijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)