„Visi perdirbėjai ir prekybininkai tikėjosi didelio kainų nuosmukio dėl lašišų pertekliaus, kai Rusija uždraudė lašišų importą iš Norvegijos. Tačiau tai buvo trumpalaikis reiškinys. Šiandien lašišos vėl brangsta“, – dienraščiui sakė UABNorvelita“ komercijos direktorė Viktorija Kenstavičienė.

DELFI primena, kad stambiausi pasaulio lašišų augintojų ūkiai teigė nepasiduosiantys norams didinti pasiūlą, nors dėl paklausos augimo ir kyla žuvies kainos.

Kaip spalio pabaigoje rašė naujienų agentūra „Bloomberg", Norvegų bendrovės „Marine Harvest ASA" ir „Cermaq ASA", laikomos didžiausiomis veisiamos žuvies įmonėmis, beveik pasiekė aukščiausią produkcijos apimties ribą, tačiau manoma, kad paklausa augs dar labiau, nes šiuo metu net ir vidutines pajamas gaunantys namų ūkiai siekia maitintis sveikiau.

Jau anksčiau Rusijai įvedus draudimą importuoti maisto produktus iš šalių, kurios jai taiko sankcijas, Norvegijos perdirbėjai pripažino, kad iškart sulaukė susidomėjimo iš Baltarusijos įmonių.

Pavyzdžiui, pirmą rugsėjo savaitę norvegiškos lašišos eksportas į Baltarusiją padidėjo tris kartus, lyginant su tuo pačiu pernai metų laikotarpiu. „Perdirbta“ šalyje Rusijoje uždrausta norvegiška žuvis gauna naują muitinės kodą ir keliauja į prekybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)