Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį paskelbė, kad atmeta L. Numavičienės ieškinį, pareikštą į Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos tarybą prezidentės Dalios Grybauskaitės deleguotai advokatei Giedrei Lastauskienei.

Ši advokatė beveik prieš šešerius metus atstovavo L. Numavičienei skyrybų su N. Numavičiumi procese – buvusi milijonieriaus sutuoktinė įsitikinusi, kad ją apgavo ne tik N. Numavičius, bet ir advokatė, kurią jai surado N. Numavičius.

Kodėl teismas atmetė L. Numavičienės ieškinį, kuriuo ji prašė pripažinti negaliojančia jos ir advokatės G. Lastauskienės dar 2008-aisiais sudarytą atstovavimo sutartį skyrybų byloje, teisėja Aldonė Biekšienė nepaskelbė – ginčas šalių prašymu buvo nagrinėjamas neviešuose posėdžiuose.

Teismas tik paskelbė, kad atmeta ieškinį, o bylą pralaimėjusi L. Numavičienė privalės sumokėti beveik 7,5 tūkst. Lt atsiėjusias bylinėjimosi išlaidas. Be to, kaip sakė teisėja A. Biekšienė, ieškovė sprendimą galės skųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.

Ar šia teise L. Numavičienė pasinaudos, nepavyko sužinoti – moteris neatvyko išklausyti teismo sprendimo. Tuo metu jai atstovaujantis advokatas aiškino, kad be klientės sutikimo negali teikti komentarų. Nuo jų susilaikė ir bylą laimėjusios G. Lastauskienės advokatas.

Jeigu L. Numavičienei būtų teisme pavykę užginčyti su advokate pasirašytą atstovavimo sutartį, jai būtų atsiradusi galimybė siekti, kad būtų panaikintas sprendimas skyrybų byloje. Išsiskirti Numavičiai nutarė bendru sutikimu.

Pasirašytoje taikos sutartyje verslininkas įsipareigojo savo vaikams skirti išlaikymą, o jo sutuoktinei, neoficialiomis žiniomis, atiteko apie 10 mln. litų.

Praėjus ketveriems metams po skyrybų proceso pabaigos, L. Numavičienė netikėtai kreipėsi į teismą, prašydama jį atnaujinti. Moteris įsitikinusi, kad per skyrybas buvo apgauta.

„Teisminio proceso metu priimti sprendimai neatitiko jos tikrosios valios“, – yra sakiusi L. Numavičienės advokatė Jurgita Karvelė.

Tuo metu L. Numavičienė aiškino, kad į skyrybų reikalus net nesikišo – esą viską tvarkė advokatė, kuriai už suteiktas paslaugas buvo sumokėtas solidus honoraras.

Buvusi milijonieriaus sutuoktinė bandė įrodyti, kad net ne ji advokatei grynaisiais pinigais sumokėjo atlygį už suteiktas atstovavimo paslaugas. Be to, moteris teigė, kad skyrybų proceso metu jautė didžiulį stresą.

L. Numavičienė aiškino, kad N. Numavičius ją apgavo prašydamas skyrybų – esą aiškino, jog santuokos nutraukimas tebus tik formalus procesinis veiksmas, o jie ir toliau kartu gyvens kaip šeima.

„Nerijus teigė, kad išsiskirsime formaliai – jis siekė, jog būtų išsaugotas jo verslas“, – L. Numavičienės žodžius DELFI citavo jos aplinka.

Pasak šaltinių, moteris sutiko su tokiu vyro pasiūlymu ir pasirašė dokumentus, kuriais taip pat buvo padalytas jų turtas – N. Numavičiui atiteko didžioji jo dalis, nors su L. Numavičiene liko gyventi jų vaikai.

Tiesa, turtas buvo padalytas taip, kaip buvo numatyta dar anksčiau jų pasirašytoje vedybinėje sutartyje.

L. Numavičienė vėliau guodėsi, kad jos sutuoktinis neįvykdė jai duotų pažadų – esą po skyrybų atsisakė kraustytis į naują namą, kuriame ji iki šiol gyvena su vaikais.

Moteris taip pat prisipažino, kad po santuokos nutraukimo jos laukė ir daugiau staigmenų – N. Numavičiaus valdoma bendrovė „Eurovaistinė“, kurioje ji dirbo farmacininke, pareikalavo, jog ši nutrauktų darbo santykius jos pačios prašymu.

Tuo metu didžiausias „Maximos“ akcininkas N. Numavičius aiškino, kad nėra viskas taip, kaip sako L. Numavičienė: esą po skyrybų buvusi sutuoktinė į naują namą persikraustė ne tik su vaikais, bet ir naujuoju savo gyvenimo draugu. Milijonieriaus teigimu, su juo L. Numavičienė esą gyvena iki šiol.

Kitoje byloje teismai yra nutarę neatnaujinti bylos dėl Numavičių skyrybų. Šis sprendimas yra apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT).

Jeigu L. Numavičienė teisme būtų sugebėjusi įrodyti, kad skyrybų proceso metu buvo apgauta, jai būtų atsiradusi galimybė iš N. Numavičiaus prisiteisti gerokai didesnę kompensaciją. Tiesa, anksčiau moters advokatai buvo užsiminę, kad bylą, kurioje siekiama atnaujinti procesą dėl santuokos nutraukimo, galima baigti taikiai, bet paaiškėjo, jog N. Numavičius su tuo kategoriškai nesutiko ir mano, kad buvusiai sutuoktinei buvo išmokėta pakankama kompensacija.

Numavičiai išsiskyrė 2008-ųjų gruodį – jie teismo prašė išskirti bendru sutikimu. Jau tada jie aiškino, kad nepalaiko šeiminių santykių, kartu negyvena ir yra tvirtai apsisprendę dėl skyrybų.

Išsiskirdami sutuoktiniai sudarė sutartį, kuria buvo padalintas turtas. Numavičiai yra susilaukę dviejų vaikų – sūnaus ir dukros.

N. Numavičius teismuose bylinėjosi ir su Floridoje (JAV) gyvenančiu broliu Juliumi Numavičiumi. Tiesa, jie ginčą baigė taikiai.

Teisminiai ginčai tarp brolių vyko ir ne Lietuvoje – Kipro ir Nyderlandų teisininkai aiškinosi kai kurių jiems priklausančių akcijų apsimestinius dovanojimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)