Tai seniausias Italijos bankas, bet jo padėtis iš patikrintų blogiausia, trūksta daugiau negu dviejų milijardų eurų kapitalo. Tyrimui svarbos teikia tai, kad euro zonos ekonomikos būklė kelia nerimo, Prancūzijos ir Italijos ūkis sustingęs, net Vokietijos ekonomika lėtėja - trūksta investicijų. Tuo metu, jeigu bankams reikės daugiau lėšų, kad išlaikytų savo finansų pusiausvyrą, tuo menkiau galės skolinti verslui.

Iš 25 bankų 12 jau ėmėsi priemonių, kad padidintų savo kapitalą, bet 13 dar turi pateikti planus, kaip stengsis, kad neliktų kapitalo trūkumo“, – teigia Europos centrinio banko viceprezidentas Vitoras Constancio.

Europos centrinis bankas iš viso tikrino 123 bankus pagal praėjusių metų pabaigos padėtį, žiūrėta, ar jie galėtų išlaikyti dar vieną finansų sukrėtimą. Nustatyta, kad kapitalo deficitas iš viso siekia 25 mlrd. eurų. Tiesa, dabar padėtis geresnė negu 2011-aisiais, kai paskutinį kartą buvo atliktas toks patikrinimas.

Pasak V. Constancio, tai užtikrina, kad ekonomikos atsigavimo nestabdys kreditų suvaržymai.

Europos centrinis bankas dvi savaites laukas probleminių bankų planų, kaip ketinama mažinti kapitalo trūkumą. Padėčiai ištaisyti skirti 9 mėnesiai, kitaip devynių Italijos, trijų Kipro ir trijų Graikijos bankų veikla gali būti stabdoma.