Vienas įmonės kreditorių FNTT dėstė, kad patikėjo turizmo versle tuo metu dirbusiais Dariumi Šiliniu ir Martynu Laiviu, kurie pasiūlė investuoti į turizmo verslą, t. y. paskolinti įmonei lėšų skrydžių bendrovei „Grand Cru Airlines“ įsigyti. Investicija į šią bendrovę paaiškinta kaip būtina „Go Planet“ veiklai vystyti, nes ji nuomotų lėktuvus ir pervežtų keleivius užsakomaisiais reisais.

Investuotojas pernai gegužės 13 d. „Grand Go Group Limited” (GGG), laiduojant Dariui Šiliniui, paskolino 2,032 mln. Lt. Šie pinigai buvo skirti įsigyti „Grand Cru Airlines“ (GCA) akcijas ir „Go Planet Travel“ apyvartinėms lėšoms.

2013 m. rugpjūčio 5 d. GGG su kita Kipre registruota įmone „Plantant Limited“ sudarė 100 proc. GCA akcijų pirkimo sutartį. Sutarties vertė – 1,554 mln. Lt.

„Tačiau tą pačią dieną GGG su „Brenalan Investments Limited“ sudarė pirkimo sutartį, pagal kurią GGG iš esmės neatlygintinai (už simbolinį 1 eurą) perleido „Brenalan“ 49 proc. GCA akcijų”, - DELFI duomenimis FNTT dėstė R. Šukys.

Šių metų balandį GGG kreditorius R. Šukys vienašališkai nutraukė su bendrove sudarytą paskolos sutartį bei pareikalavo grąžinti paskolintas lėšas.

GCA vadovavęs Valdas Barakauskas dėstė, kad situacija yra kitokia – akcijos buvo perleistos už buvusias skolas, apie kurias R. Šukys žinojo.

„Jis (Romas Šukys - DELFI) žinojo apie GCA skolą. Jo patikėtas asmuo Silvestras Sušickis buvo „Grand Planet Travel“ direktoriumi“, - DELFI kalbėjo V. Barakauskas.

Vienas iš bendrovės „Go Planet Travel“ darbuotojų, kuriai yra iškelta bankroto byla, Vilniaus apygardos teismui pateikė atskirąjį skundą, kuriame nurodė, kad „patikrino įmonės buhalterinės programos duomenis, iš kurių jam tapo žinoma, kad nuo 2014 m. sausio 6 d. iki 2014 m. birželio 9 d. Romui Šukiui ir jo įmonei „Laiptų fabrikas“ iš atsiskaitomosios sąskaitos buvo išmokėta 0,962 mln. Lt”.

Pasak „Go Planet Travel“ darbuotojo, jau tuomet įmonė buvo nemoki. Bendrovės darbuotojo interesas teikiant atskirąjį skundą bankroto bylos kontekste – atgauti atlyginimą.

V. Barakauskas sako, kad GCA akcininkais buvo „Brenalan Investments Limited“ ir GGG. Pastaroji laidavo už „Go Planet Travel“. Vėliau už skolas GGG turimos GCA akcijos buvo perleistos „Brenalan Investments“ su akcijų atpirkimo teise, kuri nebuvo įgyvendinta.

Dabar „Go Planet Travel“ darbuotojų iniciatyva yra iškelta bankroto byla.

DELFI susisiekus su R. Šukiu, jis teigė, kad visa informacija yra susijusi su ikiteisminiu tyrimu ir komentuoti jos jis negali.

DELFI susisiekus su D. Šiliniu, jis nurodė, kad informacija yra susijusi su prasidedančiu teismų maratonu, todėl jis nurodė, kad savo poziciją pirmiausiai išdėstys prokurorams.

GCA, „Go Planet Travel“ ir atvykstamojo turizmo bendrovė „Go Baltic Travel“ anksčiau priklausė Kipre registruotam holdingui GGG - jis valdė 50 proc. GCA ir po 100 proc. „Go Planet Travel“ ir „Go Baltic Travel“ akcijų.

Kipro bendrovė „Brenalan Investments“ vienintele įmonės GCA akcininke tapo šiemet gegužės 27 dieną. Tuo tarpu kitas valdytas įmones Kipro holdingas pardavė Sauliui Vaitkevičiui.

Generalinė prokuratūra dabar tiria „Go Planet Travel“, kuri apgavo daugiau kaip 1 tūkstantį turistų, galimą tyčinį bankrotą.

Rugsėjį Valstybio turizmo departamento direktorei Raimondai Balnienei skirtas papeikimas už aplaidumą, nesiėmus būtinų veiksmų dėl kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ žlugimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)