„Neteisėta veikla per daugelį metų padarė valstybei žalos, kuri nuo 2001 metų viršija 1,7 mlrd. eurų“, – sakoma finansų policijos pranešime.

Pasak policijos, Romos verslininkai Pierino Tulli ir Maurizio Ladaga sukūrė sistemą, kurioje tarpinės subrangovinės bendrovės, veikiančios apsaugos ir pramoninio valymo srityse, išduodavo suklastotas sąskaitas faktūras sukčiavimui vykdyti.

Pagal tokias suklastotas sąskaitas didelės pinigų sumos buvo pervedamos į vadinamąsias prieglobsčio bendroves. Tada pinigai išimami grynaisiais ir dedami į bankų sąskaitas San Marine ar Liuksemburge, o bendrovės skelbiamos bankrutavusiomis, aiškina policija.

Dalyvavimu vienokiu ar kitokiu mastu šiame sukčiavime įtariami iš viso 62 asmenys.

Tyrime per visą Italiją dalyvavo apie 70 policijos pareigūnų, areštuota turto už daugiau kaip 100 mln. eurų, tai ir 100 nekilnojamojo turto objektų, dvi bendrovės ir šimtai banko sąskaitų.

Nuolatinis, ir asmenų, ir bendrovių vengimas mokėti mokesčius, laikomas viena didžiausių problemų šioje trečioje pagal ekonomikos lygį euro zonos šalyje.

Praėjusį mėnesį vyriausybės paskelbtoje apžvalgoje nurodoma, kad įplaukų į biudžetą per metus nesurenkama apie 91 mlrd. eurų, kas atitinka apie šešis procentus BVP.

Ministras pirmininkas Matteo Renzi pažadėjo susidoroti su sukčiavimu ir pasiekti, kad Italijos biudžeto deficitas atitiktų euro zonos normas; tikimasi kitais metais tokiu būdu surinkti 3,8 mlrd. eurų.

Ekonomikos ministras Carlo Padoanas tvirtina, kad nebus jokios amnestijos vengiantiems mokėti mokesčius, kaip darydavo ankstesnės vyriausybės, siekdamos trumpalaikio įplaukų didėjimo, bet, anot kritikų, tai neveikia ilgesniu laikotarpiu.

Mokesčių apžvalgoje dar nurodoma, kad pernai, atlikus daugiau kaip 700 tūkst. patikrinimų, pastebėta netikslumų 94 proc. pajamų deklaracijose, kurias pateikė bendrovės ar besiverčiantys privačia praktika asmenys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)