Tai BNS patvirtino asociacijos vadovas Danukas Arlauskas.

„Mes dar turime abejonių dėl N.Cooperio praeities veiklos ir artimiausiu metu kreipsimės į teismą dėl to, kad buvo sustabdytas tyrimas dėl N.Cooperio, dėl tų pinigų, kurie buvo pervesti. Dabar tariamės su advokatais, rašysime skundą“, - BNS sakė D.Arlauskas.

Anot jo, skundą teismui ketinama pateikti šį mėnesį.

1,232 mln. litų, dėl kurių buvo kilę abejonių, grąžinus į „Snoro“ sąskaitą ir neradus nusikalstamos veikos požymių, rugsėjo pradžioje Generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl N.Cooperio veiklos.

Tyrimą nutraukęs Vilniaus apygardos prokuroras Linas Kuprusevičius tuomet sakė, kad operacijos, kai sustabdžius banko veiklą, N.Cooperis atliko dviejų įmonių pinigines operacijas, buvo klaida.

Rugsėjo viduryje generalinis prokuroras Darius Valys nurodė išsiaiškinti, ar pagrįstai nutrauktas tyrimas, nes jo rezultatai yra svarbūs labai dideliai visuomenės daliai, ypač banko kreditoriams. Patikrinimą atlikęs Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas teigė, kad sprendimas nutraukti tyrimą buvo teisingas, nors galėjo būti išsamesnis ir labiau motyvuotas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)