Vienas iš pirmųjų šio proceso pavyzdžių – 17 metų lojalumo kortelę naudojantis „Statoil“. Bendrovė informuoja, kad nuo šiol klientai galės atsisakyti plastikinės nuolaidų kortelės, jei lojalumo kortelę susies su banko kortele.

„Statoil“ skelbia, kad asmuo virtualią lojalumo kortelę galės susieti su daugiausia 10 mokėjimo kortelių. Bendrovės teigimu, tokia sistema jau išbandyta Skandinavijos šalyse.

Degalinės tinklo klientai galės ir toliau naudotis nuolaidų kortele, tačiau iki metų pabaigos jos neužregistravę internetu neteks šiuo metu galiojančių nuolaidų.

Lojalumo kortelę susieję su bankinėmis kortelėmis pirkėjai galės pirmosios su savimi nebeturėti, kai atsiskaityti norės banko kortele. Norintiems atsiskaityti grynais ir toliau reikės turėti fizinę lojalumo kortelę.

Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas teigia, kad ateityje galima tikėtis ir daugiau projektų, kai nuolaidų kortelės susiejamos su bankinėmis kortelėmis.

„Tai yra verslo susitarimo dalykas – konkrečios bendrovės ir konkretaus banko ar bankų. Tai tikrai patrauklus būdas skatinti atsiskaitymus negrynaisiais ir tokia iniciatyva sveikintina. Naudinga ir dėl kortelių skaičiaus sutaupymo ir patogumo“, – teigė jis.

Pasak S. Kropo, bankai visada skatina naudojimąsi efektyvesnių mokėjimo priemonių – elektroniniai pervedimai, mokėjimai kortele.

„Infrastruktūra yra – kortelės yra išduotos. Kuo daugiau mokėjimų, tuo didesnės galimybės konkuruoti ir gauti naudą tiek bankams, tiek klientams“, – komentavo pašnekovas.

Palengvinti lietuvių pinigines nuo nuolaidų kortelių yra sugalvojęs ir startuolis „Lwallet“. Projekto verslo plėtros vadovas Andrius Kalašinskas teigė, kad šiuo metu mobilioji aplikacija turi susiejus penkias nuolaidų korteles („Camelia vaistinė“, „Vynoteka“, „Avitela“, „Kristiana“, „Kosmada“, „Biosala“).

Daugiau naujienų „Lwallet“ projekto atstovas žada pasiūlyti po naujų metų. Pasak jo, šiuo metu mobiliąja programėle naudojasi apie 30 tūkst. Lietuvos gyventojų.

Lojalumo kortelių integravimo į banko kortelę sprendimas jau kuris laikas veikia ir su programa „Mylimiausia“. Speciali banko kortelė jungia skirtingų prekybininkų lojalumo programas ir SEB banko paslaugas. Šis projektas įgyvendintas naudojant mokėjimų ir lojalumo valdymo sistemą „PayLo“. SEB banko kortelė jungia „Iki“, SEB banko, „Statoil“, „Čili“, „Gintarinės vaistinės“ ir „Senukų“ lojalumo programas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)