Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, apie naujos žuvų auginimo ir perdirbimo įmonės, kuri per metus užaugins ir perdirbs kone 4 tūkst. tonų žuvų, prabilo buvęs finansų viceministras "tvarkietis" Vytautas Galvonas, Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis bei Lietuvos žuvų perdirbėjų asociacijos prezidentas Leonas Kerosiejus drauge su šios asociacijos direktoriumi Tomu Legačinsku.

Jų tikinimu, Kupiškyje iš pradžių bus auginami šamai, eršketai ir tilapijos, o vėliau - ir kitos skanios bei maistingos žuvys.

Kupiškio rajono meras neslėpė, jog iš pradžių kupiškėnai kiek įtariai žvelgė į šį projektą, tačiau visa įvykių eiga J. Jarutį įtikino, kad turėti žuvų perdirbimo įmonę - realu, ir jis labiausiai džiaugiasi dėl to, kad 1 500 bedarbių turintis rajonas galės įdarbinti bent penktadalį jų.

L. Kerosiejaus tvirtinimu, iki šiol Lietuvoje, mokslininkų surinktais duomenimis, vienas žmogus per metus suvalgo tik 12,5 kg žuvų, tuo metu vienas japonas - net 169 kilogramus, taigi yra vilčių, kad Lietuvoje pradėjus auginti daugiau žuvų pasikeis ir lietuvių maitinimosi įpročiai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)