Planuojamas mokesčių mažinimas taps "didžiausiu per visą Italijos Respublikos istoriją, - premjeras Matteo Renzi kalbėjo spaudos konferencijoje. - Tai labai didelis pokytis. Šį biudžetą didinti ir nutraukti iki tol registruotą ciklą norime sudėtingais (šaliai) laikais".

Vienu pagrindinių programos aspektų tampa mokesčių mažinimas 18 mlrd. eurų verslui ir mažesnes pajamas gaunantiems individams. Anot M. Renzio, šiuo metu mokesčiai "pasiekė neįtikėtiną lygį".

Premjeras, puikią reputaciją susikūręs išvesdamas Italijos ekonomiką iš nuosmukio, teigia, kad biudžete taip pat numatomas valstybės išlaidų mažinimas 15 mlrd. eurų ir 11 mlrd. eurų papildoma paskola - šie aspektai gali sukelti nusivylimą Europos Komisijos pareigūnams.

Šiuo metu M. Renzi atsargiai laviruoja palaikydamas gerus santykius su EK ir tuo pačiu metu gindamas kaimyninę Prancūziją, ignoruojančią Briuselio raginimus mažinti savo biudžeto deficitą. Pareigūnas teigia, kad Italija "paklūsta ES reikalavimams biudžeto deficitui neviršyti 3,0 proc. BVP", ir jis pasiruošęs tartis su Briuselio pareigūnais, reikalaujančiais mažinti biudžeto deficitą 0,5 proc.

Savo ruožtu Italijos ekonomikos ministras Pieras Carlosas Padoanas spaudos konferencijoje kalbėjo, kad jau netolimoje ateityje Italijos ekonomika vėl pradės augti, nors "šiuo metu pradėtos reformos turės daugiau įtakos 2016-aisiais nei šiuo metu".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)