Teisingumo ministerijos parengti įstatymų pakeitimai numato, kad sujungtos institucijos veiks kaip Vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Visos šios institucijos sprendžia vartotojų bei verslininkų ginčus ir prižiūri rinką, jos nuolat susirašinėja, o tai ilgina procesus ir didina kaštus, vartotojai ir verslininkai yra priversti atskirai gilintis į šių institucijų kompetenciją ir bendrauti su skirtingomis institucijomis, teigia ministerija.

Vyriausybė planuoja konsoliduojant įstaigas 7 proc. sumažinti bendrąsias funkcijas vykdančių darbuotojų, atsisakyti 25 vadovų pareigybių.

Kaip trečiadienį Vyriausybės posėdyje nurodė teisingumo ministras, reformavus įstaigas, darbo užmokesčiui būtų sutaupyta apie 1,2 mln. litų per metus, sumažėtų padalinių išlaikymo kaštai. Naujai institucijai, be to, bus perduotos Turizmo departamento funkcijos, susijusios su vartotojų ginčų nagrinėjimu.

„Institucijos jungiasi. Tai sulauks įvairių vertinimų, kaip ir kiekviena reforma, tam tikrų pasipriešinimų. Bet mes su ūkio ministru esame optimistai ir tikimės ir Seimą įtikinti, kad reikia tą daryti“, - Vyriausybės posėdyje sakė teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Teigiama, kad toks sprendimas leis ne tik sumažinti verslą kontroliuojančiųjų institucijų skaičių, bet ir efektyviau vykdyti vartotojų teisių apsaugą, rinkos priežiūros veiklas, paspartinti vartotojų ir verslininkų konsultavimo, jų skundų nagrinėjimo procesus, supaprastinti ginčų sprendimo ne teisme tvarką.

Atitinkami įstatymų projektai parengti, atsižvelgus į premjero sudarytos darbo grupės ir Ūkio subjektų veiklos priežiūros konsolidavimo komisijos išvadas.

Įstaigų reformą numatantiems įstatymų pakeitimams dar turės pritarti Seimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)