Anot pranešimo, Norvegija imsis tų pačių priemonių prieš kai kurias Rusijos bendroves, kokių ėmėsi ES rugsėjo 12 dieną. Apribojimai turi iš karto įsigalioti, rašo ministerijos pareigūnai.

Rugsėjo 12 d. Europos Sąjungos paviešintos naujos sankcijos numatė skolų blokavimą penkiems didžiausiems Rusijos valstybiniams bankams – „Sberbank“, VTB, „Gazprombank“, „Vnešekonombank“ bei „Rosselchozbank“ – ir ES verslo sandorių su naftos bei gynybos bendrovėmis sustabdymą. ES įmonės ir fiziniai asmenys negali jiems teikti paskolų ar vykdyti jokių operacijų su naujai leidžiamomis šių obligacijomis, jei vertybinių popierių galiojimo terminas – daugiau kaip 30 dienų. Ankstesnis sankcijų paketas numatė operacijų apribojimą 90 dienų galiojančioms obligacijoms.

Norvegija jau antrą kartą jungiasi prie ES sankcijų, nukreiptų prieš Rusiją. Dar šių metų rugpjūčio 11 d. šalies Užsienio reikalų ministerija pranešė užšaldanti Rusijos fizinių ir juridinių asmenų finansinius aktyvus, paviešintas ir draudimas įvažiuoti kai kuriems Rusijos piliečiams į Norvegijos teritoriją. Be to, buvo uždrausta importuoti prekes iš Krymo ir Sevastopolio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)