Sergejus Pugačiovas, kuris kadaise buvo toks artimas V. Putinui, kad net pelnė „Kremliaus bankininko“ pravardę, tai pareiškė per savo pirmąjį interviu nuo tada, kai valstybė 2012 metais nusavino daugiamilijardinę jo laivų statyklos imperiją, rašo „Financial Times“ svetainė.

„Šiandien Rusijoje nėra privačios nuosavybės. Čia yra tik baudžiaunininkai, priklausantys V. Putinui“, - sakė jis.

S. Pugačiovo komentarai tapo šviežiu rezonansu, kol vyksta kito Maskvos magnato – Vladimiro Jevtušenkovo – turto nusavinimo procesas. V. Jevtušenkovo sulaikymas praėjusį mėnesį ir po to sekęs teismo sprendimas konfiskuoti jo naftos įmonės „Bašneft“ akcijas iki šiol skleidžia šiurpulį tarp šalies verslo bendruomenės.

„Dabar yra V. Putinas ir jo pavaduotojai, vykdantys jo nurodymus, visi uždirbami pinigai yra žinomi V. Putinui, - teigė jis. – Šalyje tvyro karo padėtis. Didžiosios įmonės nebegali gyvuoti kaip anksčiau. Jos turi laikytis karinės tvarkos“.

Paties S. Pugačiovo problemos prasidėjo 2010 metais, žlugus jo įkurtam bankui „Mežprombank“.

2011 metais S. Pugačiovas pabėgo iš Rusijos į tremtį Londone, kai valstybė nusprendė perimti jo laivų statyklas, kad atgautų pinigus iš banko. Praėjusiais metais vienas Maskvos teismas išdavė S. Pugačiovo arešto orderį, kaltindamas jį dėl banko bankroto.

DELFI jau rašė, kad fiksuojamas didžiulis ne tik kapitalo, bet ir pačių verslininkų išvykimas iš Rusijos.
„Verslininkai grįžo iš vasaros atostogų, išsiaiškino situaciją ir nusprendė veikti“, - AFP naujienų agentūrai sakė „Shfm Overseas" filialo Švedijoje vykdomasis direktorius M. Švidkis.

Anksčiau naujienų agentūra „Bloomberg“ yra rašiusi, kad Rusijos oligarchai yra apimti siaubo dėl V. Putino veiksmų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (445)