Šią žinią pranešė „Achemos grupės" valdybos pirmininko pavaduotojas Valdas Sutkus. A. Bendaravičius šias pareigas laikinai jau yra ėjęs 2013 m. pradžioje, kuomet pakeitė atsistatydinusį Arūną Laurinaitį. 

V. Sutkaus teigimu, akcininkų nesutarimai niekaip nepaveikė koncerno veiklos, tačiau pripažino, jog konfliktai dėl vadovybės kenkia psichologiniam klimatui koncerno viduje. 

„Koncerno įmonės dirba stabiliai, jos turi ilgalaikius plėtros planus. Jis dirba pelningai, tačiau jo pelnai mažėja", - kalbėjo V. Sutkus. 

Nesutarimus tarp „Achemos grupės" akcininkų ir valdybos narių sukėlė stambiausios akcininkės - Lydos Lubienės atėjimas į valdybą. L. Lubienės ir jos dukros Viktorijos Lubytės advokatas Gintaras Balčiūnas teigė, kad L. Lubienė į koncerno valdybą atėjo būtent dėl smunkančio pelno. 

„Dalis smulkiųjų verslininkų tą jos atėjimą pradėjo blokuoti. Blokavo bet kokias pertvarkas įmonėse, nes akivaizdu, kad stambiausia akcininkė, valdanti per 52 proc. akcijų, ir vėliau prisijungę kiti akcininkai, turintys du trečdalius visų balsų, pagal įstatymą turi teisę priimti praktiškai bet kokius sprendimus", - kalbėjo G. Balčiūnas

Vilniaus miesto apylinkės teismas spalio 8 d. patenkino smulkiųjų akcininkų - Jūratės Žadeikienės ir Marijos Kaminskienės - prašymą atšaukti rugsėjį priimtą „Achemos grupės" valdybos nutarimą, kuriuo generalinio direktoriumi vietoj Romualdo Žadeikos paskirtas Rimvydas Vaštakas

Ieškovai R. Vaštako paskyrimą ginčijo remdamiesi Kauno miesto apylinkės teisme nagrinėjama kita byla dėl „Achemos grupės" valdybos nario Rimanto Reklaičio paskyrimo.

Spalio 1 d. buvo priimtas nutarimas taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir visus R. Reklaičio veiksmus nuo rugsėjo 17 d. laikyti negaliojančiais. Kadangi R. Vaštakas buvo paskirtas rugsėjo 26 d., R. Žadeikienė ir M. Kaminskienės advokatai teismą Vilniuje įtikino, kad šis paskyrimas yra neteisėtas, o generalinio direktoriaus pareigas toliau turi eiti R. Žadeika arba kitas asmuo. 

R. Rėklaitis į valdybos narius buvo paskirtas vietoje Jono Sirvydžio, kuris kartu su Kęstučiu Jurgelioniu nevaikščiojo į valdybos posėdžius.