Raseiniškiai skundžiasi, kad kelionių agentūros „Ingrima“ Raseinių filialo darbuotoja rinko pinigus, bet, įtariama, kad juos išleisdavo ne kelionėms užsakyti.

Policija trečiadienį pradėjo tyrimą dėl apgaule užvaldytų pinigų už į užsienį organizuojamas keliones. Policija nurodo, kad „Ingrimos“ Raseinių filialo vadybininkė apgaule esą galėjo pasisavinti pinigus nuo 2009 m. iki 2014 m. spalio.

Policijos duomenimis, per šį laikotarpį padaryta 280 tūkst. Lt turtinė žala.

Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė DELFI sakė, kad su prisipažinimu į policiją kreipėsi pati darbuotoja.

„Į įmonę kreipėsi žmonės, kurie negavo kelialapių. Matyt, matydama, kad neišsisuks, ji pati atėjo į policiją su nuoširdžiu prisipažinimu“, - teigė ji.

Trečiadienį taip pat gautas ir minėtos kelionių agentūros kreipimasis.

Šios kelionių agentūros bendraturtis Rimvydas Sadauskas DELFI sakė, kad, įtariama, kad darbuotoja imdama pinigus išrašydavo fiktyvius pinigų priėmimo kvitus, tačiau už keliones nesumokėdavo.

Šios agentūros klientas Marius (vardas pakeistas) DELFI pasakojo, kad Raseiniuose įsikūrusio „Ingrimos“ filialo darbuotoja jam pasiūlė septynių dienų kelionę į Egipto Hurgados kurortą vos už 1 tūkst. Lt kitų metų balandį. Raseiniškio pasakojimu, žinia ėmė sklisti ir tokia pigia kelione susigundė apie 70 žmonių.

„Kaip suprantu, penktadienį žmonės nuėjo pasiimti bilietų, bet jiems pasakė, kad gaila, bet kelionės nebus. Jiems pasakė, kad nebėra, už ką mokėti. Tada ėmė skambinti pažįstami ir sakyti, kad nebebus kelionės“, - pasakojo jis.

Pašnekovo žiniomis, Raseinių filialo darbuotoja klientams pateikdavo kasos pajamų orderius, tačiau už juos kelionės nebuvo perkamos.

Pasak raseiniškio, ši kelionių agentūra anksčiau niekada nenuvylė.

„Su jais mes važiuodavome penkerius ar šešerius metus ir viskas būdavo gerai, išskrisdavome ir laimingi grįždavome“, - kalbėjo Marius.

Niekas nežino, kur pinigai

Bendrovės bendraturtis Rimvydas Sadauskas DELFI pripažino, kad įmonės Raseinių filialas turi bėdų.

„Yra nustatytas sukčiavimas, kurio mastas nemažas. Vien mūsų įmonei padaryta žala sudaro apie 50 tūkst. Lt, taip pat žala yra padaryta ir žmonėms“, - sakė jis.

Pašnekovas pripažino šiuo metu pats esantis Raseiniuose ir bandantis taisyti situaciją. Jo teigimu, šiuo metu nėra žmonių, kurie nebūtų išvykę į suplanuotą kelionę.

„Šią minutę nėra neišvykusių. Kiek suprantu, didžiausia dalis žmonių, pagal tai, ką mūsų darbuotoja buvo prirašiusi tuose fiktyviuose kvituose, kad žmonės neva turėjo į kelionę vykti kitų metų balandį. Iki balandžio laiko dar yra, spręsime šį klausimą. Dabar įmonė tiek pinigų neturi, nes pinigai į įmonės kasą nepateko. Kur jie nusėdo, aiškinsis policija“, - kalbėjo R. Sadauskas.

Pasiteiravus, ką šiuo metu veikia sukčiavimu įtariama darbuotoja, pašnekovas mįslingai atsakė: „Ji dabar sėdi prieš mane ant kėdutės. Nieko ji neaiškina, darė ir viskas. Pripažino kaltę. Žinotume, kur pinigai, nebūtų problemų. Nežinome, kur jie. Tai aiškinasi teisėsauga“.

Valstybinio turizmo departamento atstovė spaudai Edita Gaigalienė DELFI sakė, kad informacija apie kelionių organizatoriaus „Ingrima” situaciją Turizmo departamentui tapo žinoma antradienį ryte, kai į departamentą kreipėsi vienas turistas, nurodęs, kad bendrovės „Ingrima“ padalinio Raseiniuose darbuotoja galimai vykdė neteisėtą veiklą.

Pasak jos, „Ingrimos“ direktorė patvirtino departamentui, kad dėl šio fakto kreipėsi į Raseinių rajono policijos komisariatą. Departamentas aiškinasi kitas su tuo susijusias aplinkybes.

Šiai bendrovei kelionių organizatoriaus pažymėjimas išduotas 2012 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)