Prieštaravimai prasidėjo po to, kai Prancūzija praėjusią savaitę pristatė krizės laikotarpiui skirtą biudžetą, kuriame prognozuojamas deficitas gerokai viršija leidžiamas ES ribas. Be to, šalis teigia, kad į būtinuosius apribojimus įsisprausti pavyks ne anksčiau kaip 2017 metais.

Jeigu Briuselis atmes Paryžiaus siūlomą biudžeto projektą ir privers viską perskaičiuoti, toks sprendimas gerokai pakenks antrai pagal dydį regiono ekonomikai ir smogs vienai iš ES įkūrėjų triuškinamą smūgį.

Taip pat toks sprendimas dar labiau komplikuotų Prancūzijos finansų ministro Pierre Moscovici padėtį po to, kai ir taip buvo suabejota jo kandidatūra į Europos ekonomikos komisaro postą.

Pirmadienį ES pareigūnai nurodė kol kas nepriėmę jokio sprendimo. Prancūzija savo biudžeto projektą turi pateikti svarstyti iki spalio 15 d., tuomet Europos Komisijai liks dar dvi savaitės sprendimui priimti.

„Kol kas dar anksti spekuliuoti nuomone, kokį sprendimą priimsime“, – nurodo ekonomikos komisaro atstovas spaudai Simonas O'Connoras.