Lankėsi prieš trejus metus

Jie HBH pramogų komplekso direktorei R. Matulevičienei, įstaigos vyriausiajai finansininkei ir vyriausiajai buhalterei pareiškė įtarimus dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, didelės vertės sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Preliminariais ikiteisminio tyrimo duomenimis, HBH pramogų komplekse vien per rugpjūtį nuslėptų pajamų suma siekia 800 tūkst. litų. Teigiama, kad pastaruosius dvejus metus, kuriuos tiria teisėsaugininkai, vidutiniškai nuslėpta buvo 30-40 proc. gautų pajamų, nuo jų valstybei nesumokėtų mokesčių suma viršija 1 mln. litų. Skaičiuojama ir tai, kad iš bendrovių, valdančių HBH pramogų kompleksą, įtariamosios galimai pasisavino apie 5 mln. litų.

„Jau penkeri metai nedalyvauju HBH pramogų komplekso veikloje, iš jos pasitraukiau, kai išsiskyrėme su Rada. Pastarąjį kartą jame lankiausi prieš trejus metus. Va, toks mano ryšis“, - teigė J. Matulevičius.

„Sakiau, kad padėsiu“

Ikiteisminį tyrimą pradėję Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai ir Klaipėdos apygardos prokurorai neslėpė, jog pramogų kompleksas į teisėsaugininkų akiratį pateko dėl tam tikrų gautų signalų.

Todėl neoficialiai imta kalbėti, jog galbūt buvusią sutuoktinę teisėsaugai įskundė J. Matulevičius. „Mes išsiskyrėme ir istorijos pabaiga, neturiu jokio pagrindo, ką nors skųsti. Negyvenu praeitimi, o tik dabartimi ir dar šiek tiek ateitimi. Daugiausia laiko dabar praleidžiu Karaliaučiuje ir tikrai nežinau, kas vyksta HBH pramogų komplekse. Neskaitau laikraščių, nežiūriu televizoriaus, bet, aišku, girdėjau, kas atsitiko. Suprantama, kad skauda širdį. Išeidamas pasakiau, kad jei reikės, padėsiu. Ir savo žodžio laikysiuosi“, - tvirtino J. Matulevičius.

Jis nesiėmė spėlioti, ar buvusiai sutuoktinei pareikšti įtarimai gali būti pagrįsti. „Visi žmonės klysta, visiems visko pasitaiko, o dar tie Lietuvos įstatymai. Be to, pasakysiu taip, jog kai kuriems žmonėms atsiranda nesavanaudiškas pomėgis pinigams, o kai tai atsitinka, tie žmonės pasikeičia“, - mįslingai kalbėjo J. Matulevičius.

Tikrintojus išvaikė

Jis pats, kai dar buvo vienas HBH pramogų komplekso savininkų, pateko į tikrintojų nemalonę. 2007 metų vasarą į HBH pramogų kompleksą atvyko Valstybinės darbo inspekcijos atstovai.

Jie ketino patikrinti, ar įstaigoje nėra nelegalių darbuotojų, nepilnamečių. Tačiau J. Matulevičius išvaikė po komplekso pastatus pasklidusius 12 tikrintojų. Jis tvirtino, kad jie neturi teisės tikrinti, nes apie tokius veiksmus neinformavo iš anksto.

Esą prieš kai kurias tikrintojas J. Matulevičius panaudojo ir smurtą – grubiai išstūmė iš patalpų. Tikrintojai pasiskundė Kretingos rajono policijai, nes jos veiklos teritorijoje ir yra HBH pramogų kompleksas.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams.

„Penkerius metus tęsėsi ta baudžiamoji byla. Atrodo, kad buvau nuteistas, bet lygtinai, juk esu laisvėje. Tačiau, kaip jau ir minėjau, praeityje nebesikapstau“, - mandagiai atsisveikino J. Matulevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (289)