Didžiausio turistų traukos taško "Disneyland Paris" operatorė pastaruoju metu išgyvena sunkius laikus dėl sumažėjusių lankytojų srautų. Apie tai informuoja "EUbusiness".

Bendrovės akcijos ankstyvojoje prekyboje Paryžiuje smuko beveik 12 procentų.

Pagal krizinį planą numatyta, kad 420 mln. eurų "injekcija" prisidės pagrindinė bendrovė, JAV įsikūrusi "Walt Disney"; be to, 600 mln. eurų, kuriuos operatorė skolinga pagrindinei bendrovei, bus perskaičiuota į akcinį kapitalą, pranešama bendrovės pranešime.

Pasak "Euro Disney" prezidento Tomo Wolberio, viena pagrindinių priežasčių, nulėmusių grupės problemas, buvo sudėtinga ekonominė aplinka.

"Disneyland Paris" yra vienas populiariausių Europos turistų traukos centrų, tačiau dėl neslūgstančios ekonominės įtampos Europoje ir mūsų bendrovės skolos naštos žymiai sumažėjo operacinės pajamos ir likvidumas", - sakė prezidentas.

Antikrizinis planas "būtinas norint pagerinti mūsų finansinę būklę ir suteikti mums galimybę toliau investuoti į poilsio ir pramogų kompleksą", - sakė T. Wolberis.

Teminis parkas "Disneyland Paris", įsikūręs rytiniame Paryžiaus priemiestyje, išgyveno ne vieną krizę nuo pat jo įsteigimo, tačiau vienu metu jo lankytojų skaičius perkopė 275 mln. Ir vis dėlto pastaruoju metu lankytojų skaičius dramatiškai sumažėjo. Sausio-birželio mėn. laikotarpiu jų skaičius sumažėjo 6 proc., arba 400 tūkst. žmonių.

Grynieji įmonės nuostoliai per pirmuosius šešis mėnesius padidėjo 16 proc. iki 103,6 mln. eurų, lyginant su ankstesniais metais.

Tikimasi, kad antikrizinis planas, paskelbtas per neeilinį bendrovės susirinkimą pirmadienį, padės pagerinti "Euro Disney" finansinę situaciją maždaug 250 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)