Kai kurios bendrovės taip pat savo darbuotojams siūlo dirbti iš namų ar iš labiau nuo centro nutolusių padalinių. Dar sekmadienį Honkonge policininkai panaudojo ašarines dujas protestuotojams vaikyti.

Oficialiame savo pranešime Didžiosios Britanijos bankas "Standard Chartered" nurodo pradėjęs veikti pagal nenumatytiems atvejams skirtas nuostatas - taip norima užtikrinti nuolatinį paslaugų savo klientams tiekimą.

"Bank of China" teigia savo padaliniuose operacijas nutraukęs dėl "neįprastos situacijos" kai kuriose Honkongo dalyse. Tuo tarpu didžiausia Singapūro finansų institucija DBS taip pat pranešė laikinai uždariusi savo skyrius kai kuriuose administraciniuose Honkongo rajonuose.

Monetarinė Honkongo tarnyba teigia, kad bankai protestų paveiktuose rajonuose "pirmadienio rytą pradėjo vykdyti planus, užtikrinančius veiklos tęstinumą ir įprastas pagrindinės bankų sistemos operacijas". "Tarnyba taip pat suteiks papildomo likvidumo bankų sistemai, jeigu to prireiks dėl šiuo metu veikiančio mechanizmo", - nurodoma oficialiame monetarinės tarybos pranešime spaudai.

Tarptautinės reitingų agentūros "Fitch Ratings" Azijos ir Ramiojo vandenyno analizės padalinio vadovas Andrew'ius Colquhounas nurodo, kad protestai neturėtų paveikti Honkongo skolinimosi reitingų "trumpalaikėje perspektyvoje". 

"Neigiamas poveikis atsiras tik tuomet, jeigu protestų mastas išplis, ir jie truks pakankamai ilgai, kad spėtų materialiai paveikti ekonomiką ar finansinį stabilumą, tiesa, šiuo metu tokios galimybės nematome", - nurodo jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją