Apie tai, kad buvusioje Sapiegų ligoninėje kartu su tarptautiniais partneriais kuriamas naujas klasteris verslui, A. Zuokas kalbėjo per „Verslo žinių“ konferenciją „Gazelė 2014“.

Pasak A. Zuoko, klasteris bus kuriamas su „konkrečiais verslo žmonėmis ir investuotojais, kurie žino, kaip kapitalizuoti idėjas“ ir bus skirtas jaunimui, kuris nori žengti pirmuosius žingsnius versle.

Planuojama verslui skirtą centrą pritaikyti išmaniųjų programėlių, inovatyvių sprendimų ar žaidimų kūrimui.

„Informaciją pateiksime spalio pradžioje“, - pažadėjo A. Zuokas.

2011 m. skelbta, kad pervarkant sveikatos priežiūros paslaugas sostinėje ištuštėjo keli pastatai prestižinėse Vilniaus vietose, vienas jų – ir Sapiegos ligoninė. Tuomet sostinės savivaldybė, pritarusi ligoninės reorganizavimo projektui, pranešė, kad Sapiegos ligoninė yra paralyžuota milijoninių skolų, todėl negali normaliai funkcionuoti.

Sapiegos ligoninė nuo 2010 metų balandžio 1 d. buvo perkelta į rajoninį lygmenį, todėl joje sumažėjo teikiamų paslaugų apimtis – uždaryti neurologijos, psichiatrijos skyriai ir stacionarinė ligonių reabilitacija, iš teritorinės ligonių kasos pajamos taip pat sumažėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)