„Kaip tu be degtinės verslą darysi?“, - tokių ir panašių klausimų sulaukia svečių namų „Monti Pacis“ valdytoja Indra Ramanauskienė. Su vyru laimėjusiai svečių namų operatoriaus konkursą šeimininkei kliuvo nelengva užduotis – organizuoti renginius pasauliečiams, tačiau nenusižengti bažnytinei etikai.

Daugiau nei prieš pusantrų metų I. Ramanauskienė su vyru nukabino Kauno senamiestyje veikusio restorano „Sadutė“ iškabą, ją padėjo į rūsį ir išnuomavo restorano patalpas.

Atsisakiusi sėkmingai daugiau nei dešimtmetį veikusio restorano miesto centre, šeima puolė į naują avantiūrą – vadovauti dar XVII a. LDK kanclerio Kristupo Zigmanto Paco pastatytiems svečių namams.

Naujoji svečių namų šeimininkė tiki, kad dar poros metų gimtadienio neatšventusį viešbutį ir restoraną gaubia ypatinga dvasia. Pirmasis oficialus svečias čia buvo – seras Richardas Bransonas. O visai neseniai prie restorano komandos prisijungė ketverius metus Anglijoje dirbęs virtuvės šefas Ernestas Viršilas, kuris virtuvės paslapčių mokėsi iš „Michelin“ pripažinimą gavusių restoranų virėjų.

Richardas Bransonas Kaune
Ramanauskai į svečių namus investavo daugiau nei 2 mln. Lt. Planuojama, kad investicijos atsipirks per 8-9 metus.

„Jau daugiau nei dešimt metų su vyru turėjome Kauno senamiestyje restoraną „Sudutė“. Jei anksčiau kas įkalbinėdavo dalyvauti konkursuose ar atidaryti naują restoraną, sakydavau, kad ir taip turime pakankamai veiklos“, - pasakojo I. Ramanauskienė.

Kai kurias seseris verslininkė pažinojo bendradarbiaudama renginiuose Pažaislio vienuolyne.

Vieną kartą I. Ramanauskienei atvykus į vienuolyną organizuoti šventės, seserys jai užsiminė apie baigtus atnaujinti svečių namus.

„Buvau girdėjusi apie konkursą dėl svečių namų operatoriaus, bet šalinausi nuo minties“, - tęsė ji.

Vis dėlto vieną dieną moteris su vyru nusprendė apžiūrėti naujai sutvarkytas patalpas.

„Atklampojome per sniegą ir bjaurų orą. Patalpos buvo sutvarkytos, bet tuščios. Apžiūrėjome. Įsėdome į automobilį ir sakau vyrui, kad nekalbėtume dabar, o išsimiegotume ir ryte aptartume viską“, - prisiminė I. Ramanauskienė.

Ryte pora suprato, kad abu visą naktį nemiegojo, galvodami apie naujai atkurtus nakvynės namus.

Vietoj suplanuotų atostogų Pietų Amerikoje I. Ramanauskienė sėdo prie kompiuterio ir pradėjo rašyti pasiūlymą konkursui užimti svečių namų operatoriaus vietą.

„Vienuolynas visai čia pat. Reikėjo galvoti, kas čia galima, kas – ne“, - kalbėjo verslininkė.

Svečių namų interjerą kūrė Rimantas Giedraitis, kurio buvo paprašyta sukurti saikingą, solidžią, neperkrautą detalėmis aplinką.

Indra Ramanauskienė
„Neturime būti asketiški, nes nesame vienuolynas, niekur nenaudojame seserų atributikos. Mes esame šalia, bet nebandome būti tuo, kuo nesame“, - teigė moteris.

Šiuo metu „Monti Pacis“ viešbutyje galima apsistoti įrengtuose 13 kambarių.

Šalia Pažaislio seresys verslininkams patikėjo žemės lopinėlį, kur restoranui auginamos daržovės, uogos, žalumynai.

Visgi I. Ramanauskienė pripažino, „Monti Pacis“ - ne visiems. Moteris pasakojo, kad atsiranda klientų, kurie neužsisakę maisto palieka restoraną, nes čia nėra prekiaujama stipriaisiais alkoholiniais gėrimais. Klientams čia siūlomas tik alus ir skirtingų vienuolynų gaminamas vynas.

DELFI primena, kad šalia Pažaislio vienuolyno kancleris Pacas svečių namus pastatė XVII a. aštuntajame dešimtmetyje. Jie buvo skirti ne vienuoliams, o kanclerio svečiams priimti.

Svečių namams atkurti Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) skyrė 8,854 mln. Lt Europos Sąjungos paramos. Projektą inicijavo vienuolės kazimierietės, įkūrusios viešąją įstaigą, kurios dalininke tapo ir Kauno miesto savivaldybė. „Monti Pacis“ svečių namai pradėjo veikti 2013 m. pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)