Taip DELFI tvirtina „Achemos“ koncerno valdybos narys Valdas Sutkus, kurį yra delegavusi pati L. Lubienė. Kitas norėjęs likti neįvardytas šaltinis taip pat patvirtino, kad vyksta įvairūs pokalbiai, tačiau realių teisinių veiksmų dar nesiimama.

„Viskas vyksta procese. Dalis smulkiųjų akcininkų, tie, kurie turi daugiau sveiko proto, nori išeiti iš krizės ir labiau bendradarbiauti su pagrindine akcininke. Tokias tendencijas mes jaučiame“, - DELFI sakė jis.

Pasikeitę akcininkų santykiai esą jau buvo juntami praėjusį penktadienį, kai akcininkai balsavo dėl naujos valdybos. Minėtame posėdyje smulkiesiems atstovavusį ilgametį velionio Bronislovo Lubio bendražygį Joną Sirvydį pakeitė kitas smulkusis akcininkas Rimantas Rėklaitis.

„Dalis smulkiųjų akcininkų nusprendė, kad bylinėjimosi ir konfrontacijos kelias yra neperspektyvus, todėl J. Sirvydį pakeitė R. Rėklaitis, kuris yra nusiteikęs dirbti konstruktyviau“, - tvirtino V. Sutkus.

Neoficialiomis žiniomis, R. Rėklaitis atstovauja dar keturių smulkiųjų akcininkų interesams, kurie kartu valdo 15,5 proc. akcijų. L. Lubienė kartu su dukra valdo 52,4 proc. akcijų.

Pasiteiravus, galbūt dalis akcininkų atsisakys ieškinio L. Lubienei, o ji savo ruožtu priešieškinio jiems, V. Sutkus sakė, kad „vyksta pokalbiai“.

„Dar labai mažai laiko praėjo. Jaučiame pozityvias tendencijas iš dalies smulkiųjų akcininkų. Tai mus džiugina. Su dalimi vyksta (pokalbiai - DELFI), su kita dalimi nevyksta“, - sakė jis.

Valdyboje toliau dirbti liko smulkiesiems atstovaujantis Kasparas Jurgelionis.

Tačiau nei J. Sirvydis, nei J. Žadeikienės sutuoktinis Romualdas Žadeika plačiau situacijos komentuoti nenorėjo.

„Man nieko nereikia, aš jo (ieškinio – DELFI) galiu atsisakyti nors šiandien. Atvirai pasakius, man iš L. Lubienės nieko nereikia“, - sakė jis, paklaustas, ar iš tiesų smulkieji svarsto ieškinio L. Lubienei atsisakymą.

Šiuo metu koncernui vadovaujantis R. Žadeika, kuris taip pat yra akcininkas, tvirtino nieko nežinantis apie akcininkų santykius.

„Aš net nesu bylos dalyvis, todėl būtų labai neetiška komentuoti“, - sakė jis.

Iš tiesų, DELFI žiniomis, prie smulkiųjų akcininkų ieškinio L. Lubienei yra prisidėjusi J. Žadeikienė ir Žadeikų sūnus Adomas.

Penktadienį numatytame koncerno valdybos posėdyje ketinama rinkti naują valdybos pirmininką.

Dabar naują koncerno valdybą sudaro trys pagrindinės akcininkės L. Lubienės deleguoti nariai: ji pati, Valdas Sutkus ir Kęstutis Balutis.

Smulkiųjų interesams atstovauja R. Rėklaitis ir J. Sirvydis.

DELFI primena, kad birželio 30 d. smulkieji koncerno akcininkai susivienijo ir kreipėsi į teismą su ieškiniu. 13 ieškovų kreipėsi su ieškiniu dėl akcininkų sutarties nutraukimo pripažinimo neteisėtu ir nuostolių priteisimo.

DELFI žiniomis, į teismą kreipėsi trylika akcininkų, tarp kurių yra ne tik senieji „Achemos“ darbuotojai, tokie kaip J. Sirvydis ir Arūnas Laurinaitis, bet ir mirusio pagrindinio koncerno akcininko Bronislavo Lubio dukra J. Žadeikienė bei anūkas A. Žadeika.

Ieškinio suma neviešinama, bet, DELFI žiniomis, ji gali siekti šimtus milijonų litų.

L. Lubienė rugpjūčio 28 d. taip pat pateikė ieškinį, kuriuo iš smulkiųjų akcininkų reikalauja 0,5 mlrd. Lt žalos atlyginimo.

„Achema“ priklauso koncernui „Achemos grupė“, vienijančiam daugiau kaip 50 Lietuvoje ir užsienyje veikiančių bendrovių, kurių veikla apima gamybos, krovos ir logistikos, energetikos, prekybos, apgyvendinimo ir sveikatinimo bei kitas sritis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)