Tai siejama su išaugusia svaro sterlingo verte JAV dolerio atžvilgiu ir padidėjusiu nuomos mokesčiu, informuoja naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi nekilnojamojo turto agentūros „Savills Plc.“atliktu tyrimu.

Pirmąjį 2014 metų pusmetį nekilnojamojo turto nuomos mokestis (skaičiuojamas JAV doleriais) Didžiosios Britanijos sostinėje, įskaitant gyvenamąjį būstą ir biurus, išaugo 5,3 proc. Tad vieno darbuotojo Londone išlaikymas bendrovėms kainuoja 121 tūkst. dolerių per metus. O svaras sterlingų JAV dolerio atžvilgiu nuo metų pradžios išaugo 1,8 proc. Nuomos mokestis Honkonge pirmąjį šių metų pusmetį nukrito 5,6 proc., vieno darbuotojo išlaikymas bendrovėms kainuoja 116 tūkst. dolerių per metus.

Trečią poziciją sąraše užima Niujorkas, čia vieno darbuotojo išlaikymas bendrovėms kainuoja beveik 108 tūkst. dolerių. O nuomos mokestis mieste sumažėjo 1,7 procento.

Ketvirtojoje vietoje atsidūrė Paryžius.

Kiti tyrimai, kuriuos atliekant atsižvelgiama į papildomus veiksnius, tokius kaip prekių ir paslaugų kaina, skelbia kitas išvadas. Pavyzdžiui, žurnalui „The Economist“ priklausantis padalinys „Economist Intelligence Unit“ (EIU) pavasarį brangiausiu pasaulio miestu paskelbė Singapūrą. Taip pat į brangiausių miestų penketuką pateko Paryžius, Oslas, Ciurichas bei Sidnėjus, o Tokijas iš ankstesnės pozicijos nukrito net į šeštąją vietą. Šiame tyrime Londonas užėmė 15-ąją vietą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)