„Ateinančiais metais turime planų 15-oje šalyje veikiančių parduotuvių diegti savitarnos kasas. Planuojame, kad skirtinguose šalies miestuose veikiančiuose mūsų parduotuvėse bus įdiegta maždaug 90 savitarnos kasų, tačiau tikslų kasų poreikį ir investicijas į jas šiuo metu dar tiksliname“, - kalbėjo „Maxima“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė.

Anksčiau mažmeninės prekybos bendrovės „Maxima Latvija“ valdybos narė Jelena Kondrašova kalbėjo, kad „Maxima“ Latvijoje ir Estijoje yra gana opi darbo jėgos trūkumo problema, tad ieškodama būdų, kaip ją spręsti, „Maxima Latvija“ kitąmet parduotuvėse įrengs savitarnos kasų.

Visgi, Lietuvoje darbuotojų stygiaus problema nėra tokia skausminga, tad bendrovė inovacijas diegia dėl kitų priežasčių.

„Savitarnos kasos tikrai neišspręs darbuotojų stygiaus problemos. Darbuotojų stygiaus problemai spręsti įmonėje šiuo metu esame pasitelkę ir taikome kitus sprendimus: priimame patirties neturinčius darbuotojus ir juos apmokome, taikome lanksčius darbo grafikus, siekiame užtikrinti geras darbo sąlygas savo darbuotojams ir panašiai. Sprendimą diegti savitarnos kasas priėmėme siekdami žengti koja kojon su inovacijomis. Nuolat domimės ir vertiname naujoves prekybos srityje, o geriausias idėjas stengiamės įgyvendinti“, - kalbėjo R. Saulytė.

Bendrovė kelias savitarnos kasas turi sostinės „Akropolyje“ - toks atsiskaitymo būdas buvo įdiegtas norint patikrinti, ar šios kasos yra patrauklios pirkėjams.

„Įdiegę pirmąsias savitarnos kasas vienoje mūsų parduotuvių, pastebėjome ir nuosekliai augantį jų populiarumą. Šios kasos išties patrauklios mūsų klientams, ypatingai jaunesnio amžiaus. O pastaruoju metu, greitėjant gyvenimo tempui, keičiasi ir apsipirkimo įpročiai: vis daugiau klientų nenori gaišti laiko apsipirkimui, tad savitarnos kasos čia išties puiki išeitis. Galvojame, kad ateityje savitarnos kasų mūsų prekybos tinklo parduotuvėse turėtų tik daugėti“, - mano R. Saulytė.

Ji pridūrė, kad šios kasos šiek tiek palengvina darbą ir esamiems parduotuvių darbuotojams.

DELFI skelbė, kad Lietuvoje randasi vis daugiau savitarnos kasų – šis sprendimas leidžia paspartinti atsiskaitymus nesamdant naujų darbuotojų, kurių ir taip trūksta, skaičiavo prekybininkai.

Šiemet naujų savitarnos kasų įrengė ir prekybos tinklas „Iki“, kuris Lietuvoje kol kas pirmauja pagal savitarnos kasų įrengimą – jų turi daugiau nei 100.

Įmonės „New Vision“, masiškai diegiančios savitarnos sprendimus, verslo plėtros direktorius Andrius Kalašinskas yra skaičiavęs, kad Lietuvoje savitarnos kasos atsiperkamumas vidutinio dydžio parduotuvei siekia 2-3 metus, kitose šalyse jos atsiperka sparčiau, nes kasininkai parduotuvėms kainuoja brangiau.

Kitų Lietuvos mažmeninių prekybos tinklų atstovai savitarnos kasų neturi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (232)