„Į vieną kontorą kol kas Mokesčių inspekcija ir Muitinės departamentas nejungiamos, nes tam buvo nepritarta“, - po strateginio komiteto posėdžio BNS pirmadienį sakė Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis.

Pasak jo, Vyriausybė sieks „atskirų funkcijų konsolidavimo“, bus siekiama stambinti padalinius ir suvienodinti informacines sistemas.

A.Mačiulis teigė, kad strateginiame komitete pritarta Audito ir apskaitos tarnybos, Turto vertinimo ir priežiūros tarnybos bei Įmonių bankrotų valdymo departamento sujungimui į vieną instituciją. Vartotojų teisių apsaugos tarnyba, Ne maisto produktų inspekcija ir Metrologijos inspekcija irgi bus jungiamos į vieną įstaigą.

„Dabar ministerijos atliks teisės aktų pakeitimus ir pakeitimų projektus. Vyriausybės tuos pakeitimus svarstys, o jei tai bus įstatymų pakeitimai, juos svarstys Seimas“, - kalbėjo A.Mačiulis.

Finansų ministras Rimantas Šadžius yra sakęs, kad kai kurių institucijų funkcijos sutampa, tad reikia nuspręsti, kaip jas paskirstyti.

Ūkio ministerija siūlo sukurti bendrą valstybės mokesčių surinkimo ir finansinės priežiūros instituciją – Valstybės mokesčių surinkimo ir finansinės priežiūros tarnybą. Ji būtų kuriama sujungiant Valstybinę mokesčių inspekciją, Muitinės departamentą, perduodant šiai institucijai „Sodros“ funkcijas (įmokų mokėjimo, deklaravimo, išieškojimo, įmokų mokėtojų patikrinimo) ir atskiras Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos funkcijas (mokesčių vengimo prevencijos ir finansinių valstybės interesų gynimo srityje).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)