Didžiausia pagal rinkos vertę pasaulyje draudimo kompanija jau trečią kartą pranešė atidedanti 2004 metinės ataskaitos įteikimą JAV vertybinių popierių ir biržos komisijai (SEC). Bendrovė tikisi ataskaitą parengti iki gegužės 31 dienos. Metinės ataskaitos įteikimas atidedamas dėl vidaus tyrimo, kuris prasidėjo dėl Niujorko generalinio prokuroro Elioto Spitzerio ir SEC paskirto tyrimo.

2,7 mlrd. JAV dolerių sudaro 3,3 proc. bendros kompanijos vertės. Šis vertės sumažėjimas yra 1 mlrd. JAV dolerių didesnis nei bendrovė teigė apskaičiavusi kovo pabaigoje.

AIG praneša atnaujinsianti 2000-2003 metų bei 2004 metų kovo 31, birželio 31 ir rugsėjo 30 dieną pasibaigusių ketvirčių finansines ataskaitas.

Niujorke įsikūrusi draudimo bendrovė teigia, kad vidaus tyrimo metu buvo aptiktas "duomenų neatitikimas". Bendrovė pažymėjo, jog jos auditorius "PricewaterhouseCoopers" savo ataskaitoje apie kompanijos finansus išsakys nepalankią nuomonę.

AIG teigimu, vidaus kontrolės trūkumai buvusiems viduriniosios grandies vadovams galėjo sudaryti sąlygas apeiti vidaus kontrolę kai kuriais finansinės ataskaitos atvejais, sudarant kai kuriuos sandorius ir skaičiuojant kompanijos turtą bei įsipareigojimus.

Niujorko generalinis prokuroras E. Spiceris ir SEC pradėjo tyrimą dėl 2 tūkst. pervedimų tarp "General Re" padalinio "Warren Buffett's Berkshire Hathaway" ir AIG siekiant pagerinti pastarosios finansinę padėtį. AIG pripažino, kad pervedimų apskaita nebuvo atlikta tinkamai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją