Kaip DELFI patvirtino „Achemos grupės“ valdybos narys Valdas Sutkus, visi valdybos nariai liko tokie patys, išskyrus Joną Sirvydį, vietoj kurio išrinktas Rimantas Rėklaitis – vienas iš smulkiųjų akcininkų.

J. Sirvydis pokyčių DELFI plačiau nekomentavo, tik patvirtino, kad iš valdybos pats atsistatydino dar prieš mėnesį.

Valdybos pirmininkas kol kas neišrinktas. Jį renka naujai patvirtinta valdyba. Planuojama, kad valdybos pirmininkas bus paskelbtas po savaitės.

„Mes tikimės, kad naujai išrinktas narys – R. Rėklaitis – nuo smulkiųjų akcininkų dirbs. Dėl Kasparo Jurgelionio tikrai turiu rimtų abejonių, nes kai buvo paduotas ieškinys vyko dar du valdybos posėdžiai ir jis juose nedalyvavo. Jis nuosekliai nedalyvauja ir žlugdo valdybos darbus“, - tęsė V. Sutkus.

Komentuodamas minėtą ieškinį V. Sutkus teigė, kad jis yra pildomas ir ieškinio žalos atlyginimo suma kol kas neskelbiama.

Rugpjūčio pradžioje patvirtintą koncerno valdybą sudarė trys pagrindinės akcininkės Lydos Lubienės deleguoti nariai: ji pati, Valdas Sutkus ir Kęstutis Balutis. Smulkieji koncerno akcininkai į valdybą buvo delegavę Joną Sirvydį ir Kasparą Jurgelionį.

Tačiau valdyba negalėjo atlikti savo darbo, nes ji visa nesusirinkdavo, o norint priimti sprendimus reikia bent keturių jos narių dalyvavimo. Vilniaus apygardos teismas yra sulaukęs L. Lubienės ir K. Balučio, V. Sutkaus pateikto ieškinio K. Jurgelioniui ir J. Sirvydžiui dėl žalos atlyginimo koncernui, kuri esą susidarė jiems nesilankant posėdžiuose.

Dėl nesutarimų koncerno valdyba nebuvo išsirinkusi ir valdybos pirmininko.

DELFI primena, kad birželio 30 d. smulkieji koncerno akcininkai susivienijo ir kreipėsi į teismą su ieškiniu. 13 ieškovų kreipėsi su ieškiniu dėl akcininkų sutarties nutraukimo pripažinimo neteisėtu ir nuostolių priteisimo.

DELFI žiniomis, į teismą kreipėsi trylika akcininkų, tarp kurių yra ne tik senieji „Achemos“ darbuotojai, tokie kaip Jonas Sirvydis ir Arūnas Laurinaitis, bet ir mirusio pagrindinio koncerno akcininko Bronislavo Lubio dukra Jūratė Žadeikienė bei anūkas Adomas Žadeika.

Koncerno smulkusis akcininkas J. Sirvydis DELFI anksčiau sakė, kad į teismą smulkieji kreipėsi todėl, kad pagrindinė akcininkė nutraukė akcininkų sutartį.

„Nesusipykome, tiesiog pagrindinė akcininkė nutraukė sutartį su smulkiaisiais. Mes šiek tiek išsigandome, kad gal nori parduoti (įmonę - DELFI). Sutartis ir buvo pasirašyta tam, kad pagrindinė akcininkė parduodama mūsų nenuskriaustų“, - kalbėjo jis.

Apie kokią ieškinio sumą kalbama, taip pat neviešinama, bet, DELFI žiniomis, ji gali siekti šimtus milijonų litų.

L. Lubienė rugpjūčio 28 d. taip pat pateikė ieškinį, kuriuo iš smulkiųjų akcininkų reikalauja 0,5 mlrd. Lt žalos atlyginimo.

Achema“ priklauso koncernui „Achemos grupė“, vienijančiam daugiau kaip 50 Lietuvoje ir užsienyje veikiančių bendrovių, kurių veikla apima gamybos, krovos ir logistikos, energetikos, prekybos, apgyvendinimo ir sveikatinimo bei kitas sritis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)