Ž. Juodkienė grįžo dirbti į Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdomą bendrovę „Vilniaus energija“, kuri siejama su koncernu „Icor“ ir kurioje ji dirbo 10 metų iki tapdama energetikos viceministre.

„Siekiu išsiaiškinti, ar darbo Energetikos ministerijoje metu Ž. Juodkienės tarnyba nebuvo susijusi su bendrovės „Vilniaus energija“ veiklų priežiūra arba kontrole ir ar ji nedalyvavo svarstant bei priimant palankius šiai įmonei sprendimus“, - pranešime spaudai rašo kreipimosi iniciatorius visuomenininkas Tadas Langaitis.

Pagal įstatymą, asmuo, nustojęs eiti pareigas valstybės tarnyboje, vienerius metus neturi eiti pareigų, tiesiogiai susijusių su sprendimų priėmimu įmonių valdymo, turto tvarkymo, finansų apskaitos bei kontrolės srityse, jeigu per paskutinius darbo metus jo tarnyba buvo tiesiogiai susijusi su šių įmonių veiklos priežiūra ar kontrole arba jeigu asmuo dalyvavo svarstant ir priimant palankius šioms įmonėms sprendimus konkurso ar kitokiu būdu teikti valstybės užsakymus ar finansinę paramą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)