Apie tai savo ataskaitoje skelbia kompanija „X-Wealth“, kuri atlieka tyrimus, vertina turtą ir renka finansinę informaciją, ir Šveicarijos bankas UBS.

Apskritai milijardierių skaičius per metus išaugo 7,1 proc. Jų bendras turtas per metus išaugo 12 proc. iki 7,3 trilijono dolerių. Europa tapo lydere pagal milijardierių skaičių – 755 žmonės. Šiaurės Amerikoje gyvena 609 milijardieriai, Azijoje – 560, skelbia „X-Wealth“ ir UBS.

19 proc. milijardierių turtus paveldėjo, ketvirtadaliui palikimas padėjo pasiekti tokius didelius turtus. 55 proc. milijardierių priklauso vadinamajai „self-made“ kategorijai – savo pinigus jie uždirbo savarankiškai.

Įdomu pastebėti, kad 35 proc. milijardierių nėra įgiję aukštojo išsilavinimo. Vidutinis milijardieriaus amžius siekia 63 metus, jo turtas – 3,1 mlrd. dolerių. Kaip teigiama tyrime, didelė dalis turtingų žmonių neuždirba savo pirmojo milijardo iki 40 metų. Kaip praneša „Wealth-X“ ir UBS, pasaulyje gyvena tik keturi žmonės, kurių valdomas turtas viršija 50 milijardų. Didžiausia milijardierių grupę sudaro tie turtuoliai, kurių turtas siekia 1-2 mlrd. dolerių.

Turtingiausias žmogus pasaulyje, „Forbes“ vertinimu, 2014 m. liepos 15 d. duomenimis, yra Meksikos milijardierius Carlosas Slimas (79,6 mlrd. dolerių).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)