Užsienio reikalų ministras Johnas Bairdas pranešė apie vizų ir finansinių sankcijų įvedimą keturiems Rusijos piliečiams, rašoma pranešime, informuoja newsru.com. Taip pat buvo įvestos ekonominės sankcijos keturioms Rusijos bendrovėms ir vienai finansų įstaigai.

Į sąrašą pateko „Sberbank“, kuriam įvedė sankcijas Europos Sąjunga ir JAV, „Dolgoprudnenskojė mokslo ir gamybos įmonė“, M. I. Kalinino automobilių gamykla, Mytiščinsko automobilių gamykla, V. V. Tichomirovo prietaisų gamybos mokslinių tyrių institutas ir Maskvos radioelektronikos mokslinių tyrimų institutas.

Fizinių asmenų sąraše – Rusijos gynybos ministro pavaduotojas kariuomenės generolas Dmitrijus Bulgakovas, generolas pulkininkas Jurijus Sadovenka, pirmasis Generalinio štabo vado pavaduotojas generolas pulkininkas Nikolajus Bogdanovskis ir Sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Olegas Saliukovas.

„Nepaisant prezidento Porošenkos pastangų padaryti galą prievartai Ukrainos Rytuose, Vladimiro Putino režimo karinė agresija tęsiasi. Pavyzdžiui, šiandien gauname ataskaitų, pagal kurias prezidentas V. Putinas nurodė padidinti karių grupuotę Kryme. Mes nematome jokio progreso, atsakant į mūsų raginimus nustoti remti ginkluotus separatistus, kurstančius konfliktą“, – rašoma pranešime spaudai.

„Ataskaitos“ veikiausiai susijusios su „visavertės <...> karių grupuotės išdėstymu Krymo kryptimi“, kaip antradienį pareiškė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu. Jis tai susiejo su padidėjusiu užsieniečių skaičiumi Ukrainoje.

„Kanada toliau teiks paramą ukrainiečių tautai, kuri kovoja už taiką ir laisvę, prieš šią agresiją“, – tikina Kandos diplomatai.

„Sankcijos, įvestos koordinuojant su mūsų sąjungininkais, be abejonės, turės padarinių Rusijos ekonomikai. Kanada pasirengusi judėti toliau su mūsų sąjungininkais ir partneriais (įvedant sankcijas)“, – pridūrė Kanados užsienio reikalų ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)