„Cash“ – ne vienintelis į skandalus įsisukęs baras, valdomas verslininko Stepo Visockio. Ir nepaisant besikartojančių pažeidimų, Vilniaus valdžia S. Visockį viena ranka bara, o kita – glosto.

Pažeidimas po pažeidimo

Barą „Cash“ valdanti bendrovė „Imperatoriaus rūmai“ užsitraukė Vilniaus savivaldybės nemalonę. Bent jau viešai.

Šiemet birželį savivaldybė pranešė, kad „Subačiaus g.28 (…) „Imperatoriaus rūmai“ be leidimo ir nesuderinę projekto įrengia lauko kavinę“. Sykiu savivaldybė priminė, kad bendrovė ne sykį pažeidė sostinėje galiojančias taisykles.

Ir tikrai – balandį bendrovės direktoriui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas „už tai, kad įrenginėjo kavinės lauko prekybos vietą ne pagal patvirtintą projektą - įrengta medinė terasa, kuri nenumatyta projekte“. Šis pažeidimas – tai vilniečių pasipiktinimą sukėlusi baro „Cash“ rekonstrukcija. Už ją „Imperatoriaus rūmų“ vadovą S. Visockį nubaudė ir Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija.

Statybų inspekcija informavo S. Visockiui nurodžiusi „ne vėliau kaip iki 2015 m. sausio 1 d. savo lėšomis pašalinti savavališkos statybos (...) padarinius: demontuoti savavališkai pastatytus 5 vnt. plastikinius langus (iš jų 3 vnt. padidintus) ir 2 grupes po 2 kondicionierių blokus ant išorinės statinio sienos“.

Užkliuvo ir VMI, ir paveldosaugininkams

Be to, S. Visockis pateko ne tik į savivaldybės ir statybų inspektorių akiratį. 2011 m. su verslininku susijusi bendrovė „Salanda“ sulaukė Kultūros paveldo departamento (KPD) kaltinimų. Paveldosaugininkų teigimu, „Kotrynos vyninę“ prie Šv. Kotrynos bažnyčios įrenginėję verslininkai sudarkė Vilniaus arkivyskupijai priklausančių statinių struktūrą.

Ir tuo „meilės istorija“ tarp S. Visockio ir KPD nesibaigė. Dėl jau minėtos „Cash“ rekonstrukcijos paveldosaugininkai šiemet kovą S. Visockiui skyrė solidžia 4500 Lt baudą, o gegužę neapsikentę kreipėsi į antstolius.

Kaip DELFI teigė KPD Vilniaus teritorinio padalinio vadovas Vitas Karčiauskas, antstoliai savo darbą padarė, ir bauda jau sumokėta. Be to, dėl „Kotrynos vyninės“ rekonstrukcijos esą iškelta baudžiamoji byla, kur valstybei padaryta žala vertinama apie 80 tūkst. Lt.

„Yra apie 80 tūkst. Lt žala. Šiuo metu tai yra prijungta prie baudžiamosios bylos. (…) Prokuratūra atliko ilgą tyrimą. Baudžiamoji byla – už didelės kultūrinės vertės objekto sunaikinimą“, - teigė V. Karčiauskas.

S. Visockį paveldosaugininkas priskiria prie verslininkų, su kuriais KPD patiria daugiausiai problemų. Esą yra ir kitų verslininkų, su kuriais paveldosaugininkai konfliktuoja, bet jie „ne tokio rango“.

„Tai yra smulkmenos, palyginti su tuo, kas čia daroma“, - reziumavo V. Karčiauskas.

DELFI žiniomis, su S. Visockiu susijusiuose baruose ne sykį lankėsi ne tik statybų inspektoriai, KPD ir savivaldybės specialistai, bet ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) darbuotojai. Ne kokteilio išgerti, o patikrinti pranešimų apie pažeidimus. Įmonių vadovai gali „pasigirti“ iš VMI gavę pažeidimų protokolus.

Išbarė... ir davė naują licenciją

Paskutinįsis incidentas su „Imperatoriaus rūmais“, valdančiais barą „Cash“ ir patalpas Subačiaus gatvėje, užfiksuotas liepą. Ir tą patį mėnesį S. Visockis galėjo džiaugtis šviežutėle licencija alkoholinių gėrimų prekybai. Prekybos vietos adresas – Subačiaus g. 28. Ten pat, kur savivaldybė užfiksavo pažeidimus.

Licenciją išdavęs Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas DELFI teigė negalėjęs pasielgti kitaip – esą „Imperatoriaus rūmai“ atitiko visus reikalavimus.

„Licencija išduota teisėtai, nes jokių nusižengimų nėra“, - sakė R. Vaiginas, pažymėdamas, jog rimtesnių pažeidimų konkrečiai alkoholio prekybos srityje Vilniaus savivaldybė nėra užfiksavusi.

Spaudžia skolos – keičiasi barų savininkas

Įdomus sutapimas – su S. Visockiu susiję barai neseniai pakeitė akcininkus. Nors prie daugelio įmonių vairo liko tas pats S. Visockis, tarp įmonių savininkų jo nematyti. Lyg tyčia, „Cash“ ir kitus barus valdančias įmones dabar slegia nemenkos skolos.

Registrų centro DELFI pateiktais duomenimis, „Imperatoriaus rūmus“, „Salandą“ ir „Vilniaus vyninę“ valdo šviežutėlė bendrovė „VIP 311“. Ji įsteigta tik šiemet kovą. S. Visockis šioje įmonėje figūruoja. Bet ne kaip akcininkas, o kaip eilinis samdomas direktorius. Vienintelė „VIP 311“ akcininkė – įmonės steigėja, 55-erių vilnietė Irena Kaminskaitė.

Sodros“ viešai pateikiamais duomenimis, 23 darbuotojus oficialiai turintys „Imperatoriaus rūmai“ Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetui šiuo metu skolingi beveik 17 tūkst. Lt. „Salandos“ sąskaitoje – 26 darbuotojai ir kiek mažiau nei 12 tūkst. Lt skola. Be to, pastaroji įmonė, Registrų centro viešai skelbiamais duomenimis, senokai neteikia finansinės atskaitomybės dokumentų – paskutinis finansinis dokumentas Registrų centrą pasiekė 2010 m. spalį. Tai buvo 2009 m. finansinės atskaitomybės dokumentai. Ataskaitų už 2010, 2011, 2012 ir 2013 metus „Salanda“ vis dar nepateikė. Kukliausia skola – daugiau nei 5 tūkst. Lt – slegia du darbuotojus teturinčios „Vilniaus vyninės“ pečius.

Du darbuotojus teturinti nauja įmonė „VIP 311“ skolų „Sodrai“ kol kas neturi.

DELFI bandė susisiekti su S. Visockiu, tačiau vienos iš jo įmonių telefonu atsiliepusi moteris pareiškė, esą barų magnatas nieko komentuoti nenori. Ji paprašė klausimus pateikti elektroniniu paštu. Tai ir buvo padaryta, tačiau DELFI per dvi paras taip ir nesulaukė S. Visockio atsakymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)