Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, rugpjūčio 28 dieną L. Lubienė su ieškiniu kreipėsi į teismą.

L. Lubienė mano, kad smulkieji akcininkai, turėję „kontrolės funkciją“, netinkamai valdė turtą, taip padarydami nuostolių.

DELFI primena, kad birželio 30 d. smulkieji koncerno akcininkai susivienijo ir kreipėsi į teismą su ieškiniu. 13 ieškovų kreipėsi su ieškiniu dėl akcininkų sutarties nutraukimo pripažinimo neteisėtu ir nuostolių priteisimo.

DELFI žiniomis, į teismą kreipėsi trylika akcininkų, tarp kurių yra ne tik senieji „Achemos“ darbuotojai, tokie kaip Jonas Sirvydis ir Arūnas Laurinaitis, bet ir mirusio pagrindinio koncerno akcininko Bronislavo Lubio dukra Jūratė Žadeikienė bei anūkas Adomas Žadeika.

Koncerno smulkusis akcininkas Jonas Sirvydis DELFI sakė, kad į teismą smulkieji kreipėsi todėl, kad pagrindinė akcininkė nutraukė akcininkų sutartį.

„Nesusipykome, tiesiog pagrindinė akcininkė nutraukė sutartį su smulkiaisiais. Mes šiek tiek išsigandome, kad gal nori parduoti (įmonę - DELFI). Sutartis ir buvo pasirašyta tam, kad pagrindinė akcininkė parduodama mūsų nenuskriaustų“, - kalbėjo jis.

Apie kokią ieškinio sumą kalbama, taip pat neviešinama, bet, DELFI žiniomis, ji gali siekti šimtus milijonų litų.

Įdomu tai, kad po kelių dienų po ieškinio pateikimo, L. Lubienė, kuri su dukra valdo daugiau nei 52 proc. koncerno akcijų, paskyrė Romualdą Žadeika, B. Lubio žentą ir ieškovės J. Žadeikienės vyrą, bendrovės „Achema“ valdybos pirmininku.
Gegužę jis buvo paskirtas „Achemos grupės“ generaliniu direktoriumi, poste pakeitęs Valdemarą Vareiką. Koncerno pranešimuose akcentuojama, kad permainos vyksta pagrindinės akcininkės iniciatyva.

„Achema“ priklauso koncernui „Achemos grupė“, vienijančiam daugiau kaip 50 Lietuvoje ir užsienyje veikiančių bendrovių, kurių veikla apima gamybos, krovos ir logistikos, energetikos, prekybos, apgyvendinimo ir sveikatinimo bei kitas sritis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)