„Rytoj Europos Taryba (...), paskelbs sankcijas ir jų įsigaliojimą, jeigu nebus pažangos (dėl Ukrainos). Tačiau viskas priklausys nuo ateinančių valandų“, - prasidedant dvišaliam susitikimui su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka sakė F. Hollande.

F. Hollande taip pat pakartojo, kad kontraktas dėl „Mistral“ karo laivų pardavimo Rusijai buvo sustabdytas, o ne nutrauktas. Prancūzijos vadovas pabrėžė, jog sutarties vykdymas priklausys nuo įvykių ateinančiomis savaitėmis.

NATO lyderiai pritarė griežtesnėms sankcijoms Rusijai

Didžiausių NATO šalių lyderiai ketvirtadienį viršūnių susitikime Velse nusprendė, kad Rusijai turėtų būti taikomos griežtesnės sankcijos dėl jos veiksmų Rytų Ukrainoje, skelbia „Reuters“.

JAV prezidentas Barackas Obama, Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas, Prancūzijos prezidentas Francois Hollande, Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Italijos ministras pirmininkas Matteo Renzis kartu su Ukrainos vadovu Petro Porošenka šį sprendimą priėmė susitikime per NATO viršūnių konferenciją Velse.

„Lyderiai dar kartą pasmerkė Rusijos besitęsiantį Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimą ir pritarė, jog būtina, kad Rusija mokėtų didesnę kainą už savo veiksmus“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

F. Hollande sakė žurnalistams, kad sprendimas dėl tolesnių Europos Sąjungos (ES) sankcijų, kuris bus priimtas Briuselyje penktadienį, priklauso nuo įvykių ateinančiomis valandomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)