Analizuojant krovinio atsiradimo aplinkybes pradėjo ryškėti suregzta mokestinių pažeidimų schema. Kadangi nei vilkiko vairuotojas, nei įmonė, kuriai priklauso pati transporto priemonė, negalėjo pateikti jokių produktų įsigijimą ir transportavimą patvirtinančių dokumentų, Maisto ir veterinarijos tarnybos nurodymu visi šaldyti pusgaminiai buvo sunaikinti.

„Šiuo atveju nepateikti vilkiko priekaboje rastų šaldytų pusgaminių dokumentai, todėl nebuvo galimybės nustatyti ir konkrečios produktų realizacijos pajamų sumos. Patikrinimo metu įtarimą sukėlė į teritoriją atvykęs rasto vilkiko vairuotojas, kuris, kaip paaiškėjo, dirbo Kaišiadoryse esančios įmonės, vykdančios mažmeninę prekybą maisto prekėmis ir alkoholiniais gėrimais specializuotose parduotuvėse, direktoriumi. Vairuotojas inspektorius tikino, jog transporto priemonės priekaba žodine sutartimi išnuomota „iš matymo“ žinomam asmeniui, o apie jos turinį nieko nežinąs. Ieškodami aptiktų prekių pėdsakų mokesčių inspektoriai nusprendė patikrinti ir minėtą Kaišiadorių įmonę, kurioje vilkiko vairuotojas dirbo direktoriumi“, — pranešime cituojama Kauno AVMI Kontrolės departamento direktorė Ligita Brazlauskienė.

Atliekant patikrinimą Kaišiadoryse veikiančioje įmonėje rasta 25 vnt. alkoholinių gėrimų už daugiau nei 2 tūkst. litų, kuriems prekybos vietoje nepateikti jokie šių prekių įsigijimo ir jų gabenimo dokumentai. Nemaža dalis parduotuvėje aptiktų alkoholinių gėrimų buvo su seno pavyzdžio banderolėmis, tačiau atsakingi darbuotojai neturėjo jų inventorizavimo aprašo.

Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą už tai įmonei gresia bauda nuo 1000 iki 5000 litų su prekių konfiskavimu.

Tęsiant tyrimą, pasak L. Brazlauskienės, akį rėžė dar vienas netikėtas faktas — vilkiko vairuotojas mokesčių inspektorių vizito dieną tapo dar ir Kaišiadorių rajono krovinių gabenimo paslaugas teikiančios įmonės direktoriumi. Inspektoriams užkliuvo ne tik „atsitiktinumas“, kad vairuotojas staiga pakeitė pareigas — išaiškėjo, jog įmonė, vairuotoją įdarbinusi direktoriumi, ir yra tikroji rastos vilkiko priekabos bei joje esančių produktų savininkė. Už nustatytus pažeidimus šiai krovinių gabenimo įmonei teko padengti šaldytų pusgaminių utilizavimo išlaidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)