Europos Komisijos (EK) nurodymu buvo atliktas tyrimas. Nustatyta 30 prietaisų, įskaitant skrudintuvus ir virdulius, kurie galimai bus įtraukti į ribojamų prietaisų sąrašą.

Šis tyrimas – dalis ES energijos vartojimo efektyvumo direktyvos, skirtos kovoti su klimato pokyčiais, rašo BBC.

Nuo rugsėjo 1 d. ES įmonėms draudžiama gaminti ar importuoti dulkių siurblius, kurių galingumas viršija 1600 vatų.

Mažmenininkų teigimu, šių dulkių siurblių pardavimai prieš draudimo įsigaliojimo dieną išaugo. „Tesco“ informavo, kad dulkių siurblių pardavimai per pastarąsias dvi savaites šoktelėjo 44 proc., o „Co-up Electrical“ dulkių siurblių pardavimai išaugo 38 proc.

Dabar ES nusitaikė į smulkesnius buities prietaisus, kurių šiuo metu jau galiojantys apribojimai nepalietė.

„Kol kas dėl šių prietaisų nieko nesprendėme, tačiau norime pažaboti energijos suvartojimą“, - Vokietijos laikraščiui „Bild“ sakė už energetiką atsakingas eurokomisaras Guentheris Oettingeris.

Prastai apgalvoti planai

Vis dėlto, anot EK atstovės, gali būti, kad džiovintuvų galingumas nebus apribojamas.

„Paprašėme konsultantų atlikti šį tyrimą. Galutinėje ataskaitoje jie sumažins 30 prietaisų sąrašą iki 20. 2015 m. sausio mėn. atsižvelgsime į šias rekomendacijas, o tada pasirinksime iš sąrašo, ką reglamentuoti ir kaip tai daryti“, - patikino ji.

Nacionalinė kirpėjų federacija pavadino šiuos ES ketinimus prastai apgalvotais.
Buvęs nacionalinės kirpėjų federacijos prezidentas Markas Corary mano, kad šis draudimas nepadės sumažinti suvartojamos elektros energijos kiekio, nes klientų plaukų džiovinimas dėl tokio draudimo truks ilgiau.

„Kuo galingesnis džiovintuvas, tuo greičiau išdžiovinami plaukai – viskas paprasta“, - patikino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)