13
Kitas

Asmeninės problemos - tabu

Geriausia, ko galima tikėtis, sulaukti pasiūlymo algą padidinti daugiau nei įsivaizdavote, bet, žinoma, jūs apsidžiaugsite ir jeigu apskritai patenkins jūsų prašymą ir padidins atlyginimą tiek, kiek prašėte, ir net jeigu - mažiau nei tikėjotės.

Bet šiame kelyje pasirodo yra daugybė takelių, kuriais pasukus jūsų prašymas gali būti atmestas, ir net blogiau – galite pasijusti ignoruojami viršininkų, nesulaukti paaukštinimo, o blogiausia, būti priversti priimti kontrpasiūlymą iš įmonės, kurioje dirbti jūs iš tikrųjų visiškai nenorite, ir galiausiai bus sudeginti visi tiltai.

Viena didžiausių problemų yra ta, kad jūsų darbdavys jau yra pasamdęs jus už tam tikrą atlygį, tad čia jūsų žodis mažiau reiškia nei tuo atveju, jei jie būtų susirūpinę, kad galite nepriimti darbo pasiūlymo, jeigu jų siūlomas atlygis jūsų netenkins.

Štai kodėl svarbu kruopščiai suformuluoti savo prašymą. Jei pataikysite į toną, „didelė tikimybė, kad jūsų prašymas bus patenkintas, na, o jeigu vis dėlto negausite to, ko norite, tikėtina, kad jums bus ir toliau sudaromos sąlygos, kurios padės pasiekti, ko norite, ateityje“, - sako Robas Hellmannas, vyresnysis instruktorius iš Karjeros konsultacijų bendrovės „Five O’Clock Club“.

Todėl jeigu norite didesnio atlyginimo, venkite žemiau išvardintų apmaudžių klaidų:

1. Tik nesikreipkite su savo prašymu, tuomet, kai organizacijoje karpomas biudžetas. Jei išlaidos karpomos visuose įmonės ar organizacijos padaliniuose, pasirodysite kaip tikras kvailys, atėjęs prašyti daugiau pinigų...

Tačiau jūs vis dėlto galite iškelti šį opų klausimą, jeigu turite įrodymų, kad jums mokama nepakankamai tiek įmonės, tiek visos pramonės, kurioje dirbate, masteliais, sako R. Hellmanas.

„Jūs vis tiek galite apie tai prabilti, bet kalbėkite taip, kad viršininko akyse nepasirodytumėte kaip tikras neišmanėlis. Sakykite, „Aš žinau, kad karpomas biudžetas, bet taip pat žinau, kad man mokamas per mažas atlyginimas, atsižvelgiant į tai, kiek už panašų darbą tiek šioje, tiek kitose panašaus profilio įmonėse turėtų būti mokama. Galbūt manote, kad šiam pokalbiui aš pasirinkau netinkamą laiką. Tokiu atveju, gal galėčiau šiuo klausimu kreiptis į jus po šešių mėnesių“. R. Hellmannas teigia žinąs pavyzdžių, kai bendrovės naikina dalį darbo vietų, kad padidintų biudžetą ir galėtų paskatinti iš tiesų aukštai vertinamus darbuotojus.

2. Nesikreipkite su prašymu tuo metu, kai jūsų darbo rezultatai nėra patys geriausi ir neatitinka lūkesčių.

„Jūs bandote įrodyti savo viršininkui, kad jūsų darbas rinkoje vertinamas X doleriais – daug daugiau nei jums mokama. Jūs niekaip to neįrodysite, jeigu tik ką įvėlėte kokią didelę klaidą ir susimovėte, - sako R. Hellmannas. – Tinkamas laikas kreiptis su prašymu padidinti atlyginimą yra tuomet, kai jūsų darbas vertinamas puikiai ir yra tikrai vertas to atlyginimo, kurio prašote“.

13
Kitas

Asmeninės problemos - tabu

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)