Pernai Rugsėjo 1-oji buvo šeštadienis, tad dalis mokymo įstaigų naujus metus pradėjo savaitgalį. Kiti, motyvuodami, kad neturi pinigų papildomam darbuotojų užmokesčiui už darbą poilsio dienomis, mokslo metų atidarymą perkėlė į rugsėjo 3 d. Tuomet jau nebegaliojo prekybos alkoholiu draudimas.

Alkoholio kontrolės įstatyme numatyta, kad draudimas prekiauti alkoholiu galioja tik rugsėjo 1 d. ir prekybininkai laikosi nuostatos, kad drausti prekiauti alkoholiu rugsėjo 1-ąją yra absurdiškas – žmonės svaigalais pasirūpina iš anksto.

Šiemet alkoholio pardavimo augimas, kaip ir kasmet, yra fiksuojamas.

Prekybininkai pastebi, jog daugiausiai svaigalų nuperkama rugsėjo 1-osios išvakarėse. Prekybos centrai skaičiuoja, kad rugpjūčio 31 d. alkoholio pardavimai ūgteli iki 50 proc.

Visgi 2014-ieji yra ypatingi tuo, kad rugpjūčio 30 d. prasideda Pasaulio krepšinio čempionatas, o varžybos vyks ir rugsėjo 1-ąją, tad prekybininkai tikisi sulaukti ir daugiau alkoholio perkančių sirgalių.

Krepšinio čempionatas vyks iki rugsėjo 14 d. Ispanijos miestuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)