Didžiausias Rusijos skolintojas „Sberbank“ siekia nugalėti savo konkurentus siūlydamas 30-čiai pirmųjų paskolos gavėjų pasirinkti vieną iš dešimties veislinių kačių, tarp kurių yra Sfinksų veislės katė Kusia ir Siamo katytė Iriska, arba mišrūnes, kurių taip pat yra kelios.

Rusai turi prietarą, kad katinas gali atnešti laimę į savo šeimininkų namus, jeigu jis pirmas peržengia naujo namo ar buto slenkstį.

Pasak banko atstovų, „specialiai dresuotos“ katės galės daugiausiai dvi valandas dalyvauti įkurtuvių šventėje. Labiausiai patinkančią galima išsirinkti banko svetainėje, nors šis pasiūlymas galioja tik Maskvos regione.

Norintys pasinaudoti iki gruodžio galiojančiu pasiūlymu turi pasirašyti dokumentą, kuriuo įsipareigoja nekankinti gyvūno, ir kuris atleidžia paskolos davėją nuo atsakomybės dėl bet kokio galimo nelaimingo atsitikimo.

„Sberbank“ yra valstybinis nuo sovietų laikų išlikęs bankas, siekiantis pakeisti savo įvaizdį rusų akyse. Bankas atsidūrė tarp juridinių asmenų, kuriems Europos Sąjunga įvedė sankcijas dėl Rusijos vaidmens Ukrainoje.

Rusijoje katės yra labai populiarios. Premjeras Dmitrijus Medvedevas pamalonina kačių mylėtojus, rašydamas apie savo ilgaplaukį katiną Dorofėjų tinkle „Twitter“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)