Savos gamybos sūriais Jazminų turgavietėje prekiaujanti Vanda džiaugiasi, kad sūrių piginti kol kas neprireikė. Ji nepastebėjo, kad ir prekybos centruose pieno gaminiai būtų atpigę. Moters parduodamų sūrių kainos svyruoja nuo 14, 90 iki 21 lito už kilogramą, priklausomai nuo sūrio rūšies.

Sūrių kainas jau nurodžiusi ir eurais moteris galvoja, kad dėl Rusijos paskelbtų sankcijų ES šalims, nuostolių gali patirti tiek didieji Lietuvos verslininkai ir ūkininkai, tiek smulkūs prekybininkai. Tad, jos manymu, su Rusija pyktis nereikėtų.

Jai pritarė ir žalia bei rūkyta mėsa prekiaujantys žmonės. „Rusija žymiai didesnė už Lietuvą. Neverta su ja konkuruoti. Uždraudę žemės ūkio produktų importą, gali netrukus sugalvoti ir dujų Lietuvai nebetiekti – ką tada reikės daryti? Lietuvos valdžia turi gerai pagalvoti  prieš imantis kokių nors veiksmų“, - dėstė rūkytais mėsos gaminiais prekiaujanti Onutė, pripažinusi, kad rūkytos mėsos kainos turguje irgi nesumažėjo.

Kiauliena prekiaujantis Vitas tvirtino, kad ilgainiui Rusijos sankcijų padarinius  gali pajusti ir turgaus prekeiviai. „Kaip bebūtų, valdžiai visiškai neįdomi turgaus prekiautojų padėtis. Jie vis tiek padarys savaip – kaip jiems geriau“, - įsitikinęs Vitas.

Kiaulienos nugarinė šiuo metu  Jazminų turguje kainuoja nuo 16 iki 17, 50 Lt, mentė be kaulo ir šoninė – apie 12, 50 Lt.