„Rusijoje savarankiško apsirūpinimo žemės ūkio produkcija lygis neviršija 60 proc. Pavyzdžiui, jai nepavyks pačiai išspręsti pieno produktų stokos klausimo“, - per interviu Vokietijos leidiniui „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“ sakė politikas.

Europos Sąjungai nevertėtų „dramatizuoti Rusijos draudimo importuoti maisto produktus“, mano Ch. Schmidtas.

Jo teigimu, pasekmės Europos ūkininkams bus „nereikšmingos“. Žemės ūkio produkcijos gamintojų reikalavimus kompensuoti nuostolius jis vadina pirmalaikiais, bet pažymi, kad „esant reikalui, tokia pagalba, žinoma, bus suteikta“.

Tuo tarpu Žemutinės Saksonijos žemės ūkio ministras Christianas Meyeris kur kas labiau nerimauja dėl Rusijos draudimo įvežti europietiškus produktus. Jo nerimą kursto krentančios žemės ūkio produkcijos kainos.

„Pienas, vaisiai, daržovės ir mėsa, kurie anksčiau iš kaimyninių šalių buvo eksportuojami į Rusiją, dabar užgriuvo Vokietijos rinką, o tai artimiausioje ateityje gali sukelti problemų“, - teigė ministras.

Rugsėjo pradžioje ES šalių žemės ūkio ministrai aptars susidariusią padėtį. Iki to laiko Europos Komisija, Ch. Schmidto teigimu, parengs duomenis, susijusius su ilgalaikėmis žemės ūkio produkcijos eksportavimo perspektyvomis. Be to, Vokietijos žemės ūkio ministras Bonoje turi susitikti su Lenkijos bei Prancūzijos žemės ūkio ministrais ir parengti bendrą strategiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (289)