Ambasadorė patvirtino, jog Lietuvoje lankęsi inspektoriai iš JAV parengė oficialią ataskaitą apie Lietuvos įmonių atitikimą JAV reikalavimams. Lietuvos įmonės buvo įvertintos palankiai, todėl dabar belieka sutvarkyti formalumus.

Deborah A. McCarthy
„Visiškai realu, kad nuo 2015 m. Lietuva galės importuoti į JAV mėsos produktus, dėsime visas pastangas, kad tai įvyktų", - sakė D. Makartni. Ambasadorė sakė puikiai suprantanti Baltijos šalių, kurioms ši problema itin opi, padėtį dėl Rusijos draudimo įvežti maisto produktus. „Jungtinėms Valstijoms tai neturės didelės įtakos", - tvirtino ambasadorė.

Žemės ūkio ministrė V. Baltraitienė papasakojo viešniai apie sunkumus, kurie kyla pieno ir mėsos sektoriams. V. Baltraitienė pasidalijo patirtimi, kaip Lietuva derasi su Europos Komisija dėl kompensacijų už patirtus gamintojų ir perdirbėjų nuostolius dėl Rusijos importo embargo. „Dirbame, kad mažosios ES šalys narės gautų paramą pieno ir mėsos sektoriams. Šis klausimas bus svarstomas rugsėjo mėn. 5 d. vyksiančioje neeilinėje ES žemės ūkio ministrų taryboje", - sakė ministrė.

Ministrė su JAV ambasadore aptarė ir mokslinio bendradarbiavimo galimybes. JAV ambasadorė pasidalijo patirtimi, kai JAV Graikijoje įkūrė Žemės ūkio mokyklą ir pasiekė puikių rezultatų. „Ši investicija visapusiškai pasiteisino, todėl verta pagalvoti, kad panaši mokykla galėtų būti įkurta ir Lietuvoje", - sakė JAV ambasadorė.

Susitarta, kad Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, kuris su oficialiu vizitu lankysis JAV rugsėjo mėnesį, tarp visų kitų toliau gvildens ir aktualius maisto produktų eksporto klausimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)